Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Snědl jsem syrové vejce

Od: matess odpovědí: 16 změna:
Dobrý den, mám dotaz, včera jsem si dělal volské oko a nevím, jestli bylo dost propečené, bílek ze spodu dodělaný, žloutek taky, ale z vrchu bylo trochu něčeho jako slizu. Bylo ho tam fakt málo. Mám se obávat? Předem děkuji za odpověď.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

11x

Mnozí zpěváci pijí syrová vejce na pochroumané hlasivky. Syrový žloutek se zamíchá do vína, aby se člověk zbavil kocoviny. Vejce do skla, vajíčko na měkko - to vše má část vejce syrové. Jí se to tedy docela běžně.

hodnocení

9x
U babky na vesnici jak jsem byl maly běžně se do syrového vajicka udělala dírka z obou stran a vajíčko se vypilo prý dobré na růst a nikomu nikdy nic nebylo

makk
hodnocení

7x

Majonézu jíš? Ta je z úplně syrových vajec. Naopak u volského oka nemá být žloudek úplně hotový, má být tekutý. Je to věc vkusu, ale za mě je syrový žloudek mnohem chutnější než uvařený.

Majonéza z obchodu je pasterizovaná, takže tam ta syrová vejce nehrají žádnou roli. Mimochodem - žloudek - to se říká kde?

Žloudek je to přece proto, že je žludý. *smich*

hodnocení

4x

Ne, nestalo nic závadného. Většina lidí si dělá volské oko, kdy je žloutek víceméně syrový jen ohřátý. Já většinou dělám to, že nechám udělat bílky, odstavím, přidám žloutky a už nevařím. Jen nechám ohřát na teplé pánvičce zbytkovým teplem.

hodnocení

4x

Toto je podla stylu ten isty trol, uz tu riesil vsetko mozne, napr co sa mu stane, ked polozi jedlo na dosku slabo oplachnutu od saponatu.

hodnocení

2x

Včera? A dnes žiješ? A nesedíš na wecku? Čeho by ses měl obávat. Vajíčko na měkko, se syrovým žloutkem ti nevadí, ale sázené vejce jo? Divné!

hodnocení

2x

Do tataraku si davate varene?

matess
hodnocení

Dobře díky moc, celkem jsem se obával, a ten sliz, to byl bílek nebo co?

ano, zkažené vejce bys na 100% poznal a určitě nedokázal pozřít. ;)

makk

Ten sliz to byl syrový bílek, možná ti to nechutnalo, ale nebezpečné to není. Pouze pokud by v tom vejci byla salmonela, ta je v bílku.

matess
hodnocení

Já se spíše obával jestli bílek je dodělaný, jelikož jsem jednou už salmonelozu měl. Je tam nějaké riziko z nedodelaného vejce?

hodnocení

0x

Není potřeba propadat hysterii, jíme to běžně, když nechceme mít oko přímo upražené a někdy se opravdu stane, že kousíček bílku je tekutý.

ruzena*
hodnocení

0x

Čeho? Je to vejce, ne arzen...;)

V Leningradě při blokádě lidé jedli syrovou zem a nedostali tetan, takže salmonela se konat nebude. Zvláštní, lidé jedí syrové maso - tatarák se syrovým vejcem a prý zatím na to nikdo neumřel.

Ale víte že mě tahle starší webová stránka opravdu hodně zaujala...

Držel byste takovou dietu?

idnes.cz/...

senior

Jenom doplním proč. Protože na cukrovar spadly bomby a cukr se dostal do té zeminy. Zemina byla sladká.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]