Dobrý den, mám dotaz, včera jsem si dělal volské oko a nevím, jestli bylo dost propečené, bílek ze spodu dodělaný, žloutek taky, ale z vrchu bylo trochu něčeho jako slizu. Bylo ho tam fakt málo. Mám se obávat? Předem děkuji za odpověď.
Mnozí zpěváci pijí syrová vejce na pochroumané hlasivky. Syrový žloutek se zamíchá do vína, aby se člověk zbavil kocoviny. Vejce do skla, vajíčko na měkko - to vše má část vejce syrové. Jí se to tedy docela běžně.
U babky na vesnici jak jsem byl maly běžně se do syrového vajicka udělala dírka z obou stran a vajíčko se vypilo prý dobré na růst a nikomu nikdy nic nebylo
Majonézu jíš? Ta je z úplně syrových vajec. Naopak u volského oka nemá být žloudek úplně hotový, má být tekutý. Je to věc vkusu, ale za mě je syrový žloudek mnohem chutnější než uvařený.
Ne, nestalo nic závadného. Většina lidí si dělá volské oko, kdy je žloutek víceméně syrový jen ohřátý. Já většinou dělám to, že nechám udělat bílky, odstavím, přidám žloutky a už nevařím. Jen nechám ohřát na teplé pánvičce zbytkovým teplem.
V Leningradě při blokádě lidé jedli syrovou zem a nedostali tetan, takže salmonela se konat nebude. Zvláštní, lidé jedí syrové maso - tatarák se syrovým vejcem a prý zatím na to nikdo neumřel.
Ale víte že mě tahle starší webová stránka opravdu hodně zaujala...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.