Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Středně teplá voda místo horké

Od: jederlacht odpovědí: 16 změna:

Zdravím!

Prosím o radu. Mám na vaně čerstvě vyměněné ventily, hadice i baterie (3 dílná), vše fúgl nové a od té doby nám do baterie pořádně neteče teplá voda. Ani předtím to nebyla žádná sláva, ale teď je to ještě horší. Napadlo mě, jestli nejsou hadice třeba přicpané nebo jestli něco nevlétlo do ventilu, ale při jeho výměně jsem tam vše vyčistil. Chtěl jsem se napřed zeptat předtím, než se pustím do rozebrání hadic, jestli se dá dělat ještě něco. Zatím jsem zkoušet přizavřít studenou vodu, ale to nepomohlo vůbec.

Předem děkuji za jakoukoliv pomoc,

Martin.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x
To má snad jiný okruh?
doplněno 18.03.21 15:53:

Ptal jsem se jestli to nemá přes průtokový ohřívač a odpověď 0

111, Vy jako zkušený poradce víte, že dostat odpovědi od tazatelů je někdy obrovský problém.

hodnocení

0x

Co znamená "ventily,hadice i baterie "? baterie a všechno co je za ní? Baterie termostatická nebo obyčejná? Těsnění před bateriá se sítky?

"baterie na vaně " - klasická vanová ze zdi nebo je na vaně jen ovládání?

111®
hodnocení

0x
Co je z třídílna baterie. To je na průtokový ohřívač?

jederlacht
hodnocení

Zdravim,
Děkuji za odpovědi. Konkrétně mám tuto baterii:
livero.cz/...
Při výměně jsem vyměnil rohové ventily a všechny hadice, co jdou z nich do baterie, i ty co jdou z baterie do sprchové hlavy atd. Při sprchování i napouštění vany je teplota cca stejná.

hodnocení

0x

Když pustíte jen teplou vodu, teče stejně teplá voda i u umyvadla?

jederlacht
hodnocení

Právě, že problém je jen u vany. U umyvadla teče skoro vařící, to samý v kuchyni, problem je jen u vany.

Můžete zavřít studenou vodu a pustit jen teplou vodu do vany? Jak teče hodně teplá?

Jak teče hodně teplá a kolik jí teče, nejobvyklejší bývá překroucená/zlomená hadička na teplé vodě

jederlacht
hodnocení

0x
Bez rozdílu, to samý. Kouknul jsem i na kotel, co ukazuje za teploty a zatímco u ostatních vyroste teploty vody na 55, tak u vany třeba jen 35.
rider*

Dost mozne ze Vam nova bateria pusta viacej vody - co znamena, ze je vyssi poziadavok na kotol/ohrev vody... ktory to proste to kvantum vody v tak kratkom case nestihne ohriat.

Mozny test... pustite vodu z drezu napr. nadobka 1l... odcasujte... skuste aby vanova bateria naplnila za rovnaky cas rovnaky objem. Pokial bude teplota totozna, ohrev vody Vam proste na vanovu bateriu nestaci.

Pripadna otazka, mate vobec kolujucu teplu vodu v dome? Alebo len klasicky za kazdym odpustate hektolitre studenej vody? Moze sa stat, ze kym sa Vam vobec trubky zohreju, tak to potrva 10min a az potom zacne tiect teplejsia.

jederlacht
hodnocení

Do bytu máme pouze přívod studené vody, teplá se ohřívá v kotli pouze, když se teplá pustí, žádný zásobník vody nemáme, takže vždy chvíli trvá, než se ohřeje. Po výměně baterií je teplota cca 32, 33 stupňů na plnej proud. Když pustím poloviční proud (napsat poloviční je zavádějící, protože i přes to, že průtok stáhnu, tak se tlak skoro nezmění), vyroste klidně až na 45.

jederlacht
hodnocení

Ještě jednou dobrý den!

Takže jsem ještě zkusil pustit baterii jen teplou vodu, ale nepustil jsem jí do plna, jen asi do poloviny. Výsledkem byl skoro stejný tlak a o dost vyšší teplota vody. Je možné, že by sama baterie pouštěla větší průtok, než kotel stihne ohřát?

Předem děkuji za odpovědi,

Martin.

Jasně, to je příčina, musíte omezit průtok, páč voda se nestačí tolika ohřát. To je problém průtokového ohřívače.

jederlacht
hodnocení

Ano, pomohlo! Moc děkuju, tohle mě nenapadlo :)
Díky všem za tipy a za ochotu!

Vida, zase jeden šikulka, který si umí poradit sám. Blahopřeji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]