Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepidlo na pvc trubky

Od: york* odpovědí: 9 změna:

Jak jde uvnitř poschoďového domu vertikálně plastová odpadní trubka (šedá cca průměr 100mm- je to PVC? - nevím) šachtou dolů do kanalizace, tak asi metr nad zemí na WC mám dvířka, kde po otevření mám před sebou na tomto potrubí čistící mezikus s uzávěrem. A právě na této čistící tvarovce mám asi 8cm dlouhou prasklinu, kde to prosakuje. Výměna části potrubí by představovala bourání a dost velkou opravu, tak se chci pokusit opravu provést lepením resp. tmelem. Existuje nějaký tmel nebo nějaké tuhé lepidlo, které by dřív než zaschne neztékalo? Část bude opravována naslepo a špatný přístup. Prosím pouze o vyzkoušenou metodu opravy než o odpověď za každou cenu. Informace od prodavače je poslední alternativa. Praxe je k nezaplacení. děkuji

doplněno 18.02.10 15:36:

Našel jsem např. Soudal FIX ALL.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Vyzkoušeno:

očistit a zdrstnit skelným plátnem(papírem) ofoukat. zabezpečit aby někdo nepoužil odpad asi 15-20 minut. Lepidlo na novodur, lepící pásku.

Lepidlo nanesete na prasklinu, a přelepíte lepící páskou. Ta podrří, aby lepidlo nestékalo,

nebo jindy jsem udělal z novoduru záplatu a přilepil.

foto by nebylo?

doplněno 18.02.10 15:41:

svářečku na plast, ale kdo to zaplatí!

raadek*
Moje zkusenost - Versachem epoxy system 5-min gel 200,-kc. Dale existuje cela rada produktu na opravy plastovych potrubi. Plasticke tmely a lepidla, tesnici pasky atd. R.

jirbar*
hodnocení

1x

Co takhle okolí praskliny zdrsnit skelným papírem, vysušit fénem. Z jiné trubky průměr 100 si odříznout "flek" taktéž zdrsnit. Použít lepidlo L20 a přiložit. Lepidle schne skoro okamžitě.

york*
hodnocení

jirbar Nezlob se, ale tak ne! dík

jabraka*
hodnocení

0x

Yorku,takové závady se vždy řešily individuálně,až po prohlídce.Sám jsem na stoupačce kanalizace potřeboval připevnit ulomenou přípojku odpadu z kuchyně.Ale tady bych situaci řešil několika způsoby,podle toho,jaký je k té trubce přístup.

Jedna možnost je použít silikonový tmel,který bych nanesl na textilní pásku a omotal poškozené místo.

Druhá možnost je proškrábnutí praskliny trochu do hloubky a nanesení lepidla na novodur do prohloubené praskliny.

Třetí možnost je použití stahovacího pásku z plastu nebo plechu okolo praskliny a podložit pásek měkké gumy.

Vše záleží na možnostech a okolnostech.

JABRAKA

11aa*

Zdravím, řesím uplně stejný problém. Prasklina na pripojce odpadu od drezu do stoupacky (praskle primo v prechodu).Pred vymenou dilu chci dat prednostjeho zalepeni,protoze je to v miste,kde bych musel rozebrat spoustu spoju.

Muzete mi poradit jaké lepidlo použít?

Dík

slonbonjohn*

Již je postup i druh lepidla popsán výše i níže : L 20 - lepidlo na novodur, cena za tubu cca. 20-30 kč.

doplněno 16.05.10 18:53:

Ta tyčinka by po důkladném očištění také šla, cena cca. 250 Kč

11aa*

Práve, ze toto lepidlo zrejme pro lepeni v takovem miste,jake mam ja, vhodne neni (alespon podle navodu k nemu si to myslim). Protoze je novodur prasklý v miste, kde vstupuje malá trubka do vetsí (je to v odbočce), není možné zalepit přeplátováním.

Našel jsem toto: weicon.cz/...

jabraka*

Na novodur(tvrdé PVC) jsou sice lepidla ,ale vyžadují pro spoj určitou plochu.Napatlat to na nepřístupném místě jen na povrch trubek nemá příliš naději na úspěch.Ale to lepidlo by mohlo fungovat ve spojení s armovací páskou,která by se natřela lepidlem a omotala kolem praskliny.Mohlo by to fungovat,protože v tom místě není vcelku přetlak,Mohla by stačit i Igelitová(měkčené PVC)páska omotaná kolem praskliny.Existuje taková páska na opravy kabelů samolepicí ta by asi byla ideální.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]