Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme elektrický stojatý bojler značky tatramat obsah 160l, protékal nám pojistný ventyl, tak jsme ho vyměnili za nový, kdyz prřes noc nikdo nepouští vodu a bojler dohřívá, ráno pustím teplou vodu, chvíli se rozteče a pak se úplě zastaví. Zkouším několikrát přepouštět pojistným ventilem, kde také nic nevytéká, po chvíli v bojleru jakoby zabublá a teplá vodo se normálně rozteče, pokud je přes den průběžně obvyklý odběr teplé vody teplá voda teče bez problémů. Mohl by jste mi někdo prosím poradit, čím by to mohlo být? Děkuji Votava Zdeněk
Voda je městská z řádu nebo ze studni s čerpadlem?
Má ventil zpětnou klapku? Je po směru přítoku vody do bojleru?
Kape při natápění?
Přestane kapat po natápění?
Vy měříte tlak v atmosférách? To už se dávno nepoužívá a tlakoměry ukazují v MPa nebo Bar.
0,1MPa je ta 1 atmosféra.
Ventil otevírá při 0,6MPa
Otevře tedy vyjmečně a je možné, že při natápění malého množství (rozdílu teplot) neotevře vůbec.
Čerpadlo ve vrtu nebo studni tam může netěsností nebo nedostatkem vody frkat vzduch. Pak to dělá dynamické rázy na ventilu a otvírá ho to.
0,1MPa se mi zdá dost málo i tak. To se nemůžete snad ani sprchovat. Voda jen čůrá co?
Nevypadá to, že by měl na boileru expanzku.
Já bych jako první zvýšil tlak, tenhle mě připadá dost malý.
Dej fotku vodárny. Každá vodárna má ze studni či vrtu čerpadlo a expanzku, která stabilizuje průtok, aby voda tekla stejnoměrně stejným tlakem.
a jaká teče studená? není provzdušněná? Natočit bez perlátoru do sklenice a sledovat jestli budou buliny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.