Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny dobré rádce.Bylo by možné od někoho získat info?K čemu slouží perotěsná folie?Jedná se o podkrový.Folie je přilepena na roštu a na ni jsou SDK.Pak mám ještě jednu otázku.Všecny stěny jsou obloženy keramickými obklady až k trámům.na nobkladech je připevněn UD profil,který tvoří rošt stropu.Po montáži SDK je mezera mezi Obklady a SDK.Čím tuto mezeru vyplnit,abych nemusel dávat lišty,ale aby ty spáry nebyli vidět?popř. jaké lišty použít?
Fólie zabraňuje pronikání par, které se vytvořily činností v domě, do střešní konstrukce a tepelné izolace. Zabraňuje kondenzaci vody v izolačních vrstvách, kde chrání střešní konstrukci před ztrátami tepla a netěsnostmi, a tím zvyšuje účinnost.
A co se týče té mezery,Nebylo by možné přiložit foto?
Obecně parotěsná folie slouží k zastavení průniku vlhkosti do konstrukce. Máme folie málo parotěsné a hodně parotěsné, levné a dražší.
Ve Vašem případě bych doporučil Jutafol AL 170, ani ne kvůli odrazu hliníku, ale pevnosti.
"montáži SDK je mezera mezi Obklady a SDK." mezera je v cm nebo mm? sdělte přesně jaká je mezera
Klasickou montážní pěnu?A ten akryl má být lepidlo?Jsem amater,tak potřebuji popis malinko pro blbce.
Ale mockrát děkuji
Dobrý den pane Cukráři mám na vás prozbu.Bydlím v panelovém domě v posledním patře pod střechou a chtěl bych zateplit stropy vatou a sádrošem.Musím použít porotěsku nebo ne.
To každopádně.Tím,jak je psáno,zabráníte pronikání vlhkosti do izolace.
A jak je složená střecha domu (taška,pobití,poropropustná folie...)? To bude myslím pro Milana důležitá informace, než se tu zas objeví.
Sice nejsem p. Cukrář, ale pokusil bych se poradit. Použít parotěsku - Ano. Možná Vám pomůže pochopit skutečně její význam. Jelikož uvnitř v bytovém prostoru vzniká vlivem provozu - dýchání, vaření, pára z vaření,... vlhkost a dostává se do vzduchu, tak pokud byste nepoužil parotěsku, tak jelikož je izolace vzdušná - tento vlhký vzduch by do prostoru izolace mohl volně vstoupit, jenomže při teplotě tuším cca něco přes 10°C začíná voda obsažená ve vzduchu kondenzovat - jedná se o tzv. rosný bod, který se dá snadno vypočítat. No a dnes se to řeší právě parotěskou, abychom tam ten vzduch s obsahem vlhkosti vůbec nepustili a nemohlo nic zkondenzovat. (Kamarád si zateplil před zimou podkroví a nedal zatím parotěsku, přes zimu lehce topil a pracoval. Na jaře přišla obleva a ze střechy mu sršela doslova průtžn mračen, která se tam dostala mimo jiné z anhydrit. podlah). Jinak zateplením na vnitřní ztraně se rosný bod posouvá k vnitřnímu líci což v řadě případů bez parozábrany vedlo k posunutí na cca původní líc, což mělo za následek časté zkraty v elektroinstalaci.
Děkuji za vysvětlení.Ještě bych potžeboval vědět,jestli mám nějak utěsnit možné mezírky mezi profilem který se šroubuje na zeď a zdí
jsou na to nějaké pásky.Parotěska se lepí až na profil. A jak mám přišroubovat lustr do sádroše,abych nepropíchl folii?
Co se týče lustru,chce to udělat na stropě pomocí latí mezeru ,stačí 20mm,mezi folií a sádrokartonem.I z důvod vedení kabeláže.
v tvem pripade neni izolace odvetravana, tak to chce nechat vypocitat odbornikem aby nenastal dalsi problem.
doplněno 18.02.10 20:54:mezi profil a zed se dava penove tesneni parozabrana se prilepi lepidlem na parozabranu.
kablik na svetlo muzes vyvest tesne nad UD a pak podel CD. Pruchod utesnis kvalitni paskou na parozabranu, kterou stejne budes potrebovat + lepidlo na parozabranu www.hasoft.cz/lep/...
kablik - mstanda.rajce.idn/...
svetlo - mstanda.rajce.idn/...
pepisi, to je roná střecha? Nebo co je nad vámi půda?
Není panelák jako panelák.
Jinak již kolegové napsali, kvalitní parotěsku přelepit spoje, u zdi přilepit folii ke zdi...
doplněno 18.02.10 21:24:profil UD (pokud je třeba, že Stando, ) se musí podlepit páskou UD,
koukněte na fotky Standy
dobrý večer Milane.Mám ještě jednu prosbu.Dočetl jsem se,že při spárování SDK musím dávat pásku nejen na dlouhé strany,ale také na ty krátké.Ta spára má i se skosením cca 20mm.Páska má 50mm.Když jí dám přes,tak mi tam přeci vznikne boule,ne?
radku, já slyšel za svůj život tolika rad a pravd, až se někdy směju...
Ne tam páska nepatří.
Máte čtyři druhy tmelení, podl finálního povrchu. Copak tam bude za nátěr?
Je to strop, nebo příčka (ta se uniflotem ani nepáskuje)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.