Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
předem upozorňuji, že jsem absolutní laik . S přítelem jsme koupili pozemek (viz foto). Jakým způsobem máme postupovat při žádosti o připojení u čezu? Chceme začít stavět a nevím, zda nejdříve zažádat o dočasná připojení pro účel stavby, či rovnou pro trvalé připojení. Na odpověď od čezu čekám 3 týdny, takže jsem se rohodla zeptat jinde :D. Známý nám řekl, že se elektřina dá "stáhnout" ze sloupu do našeho antoníčka. Toho ještě nemáme. Chci Vás moc poprosit o postup krok za krokem, jak byste postupovali při přivedení elektřiny na pozemek. Mockrát děkuji
Super, děkuju Mám z toho hlavu v pejru, i když na stavbu máme firmu, tak člověk si radši všechno ověřuje a studuje, ale moje kapacita na technický věci je omezená :D .
Jak daleko jsou ty dráty vysokého napětí od hranice pozemku? Tam může nastat problém (ochranné pásmo), ale jinak je tam místa dost. Jestli něco jiného "neříká" územní plán.
Řešili jsme územní řízení a stavební úřad nám povolil náš záměr. Na fotce je vidět sousedův dům, který je na hranici našeho pozemku. Báli jsme se, že to bude problém, ale dovolili nám dům nalepit co nejvíc k plotu na druhé straně, jelikož vedle nás už z této strany nikdo nepostaví, kvůli ochranému pásmu.
Přátelé, barák nalepený ze dvou stran na samotným plotě, z třetí strany jen tak tak na auto, hned za barákem studna a jako bonus, pravděpodobně hned za ochranným pásmem, vedení vysokýho napětí.. Barák dlouhá nudle, tomu říkáte dost místa? Asi mám nějaký jiný představy o místě.
Ostatně kromě elektřiny budeš muset vyřešit vodovod, kanalizaci a třeba i plyn.
Až nastane samotná realizace, to teprve bude bude hlava v pejru. Zrovna dnes jsem byl měřit v jedný roubence dveře a vnitřní obálky kolem oken. Na podlahách zatím jen trubky topení, dlažby složený v garáži, ale koncem března by chtěli dveře namontovat. Betony třeba budou, dlažba možná taky bude položená, ale v baráku bude jako v prádelně a co s tím? Dát tam dřevěný obložkový dveře? Který to vlhko nevydrží. Nebo čekat až to vyschne?
A takovýchto radostí je během stavby tisíce.
Jo, takovouhle rychlokvašku znám taky. Po prvním roce bydlení přistavený velký kontejner a nábytek i s obsahem na vidlích vynášeli ven. Plíseň se neptá kdy a kde může vyrašit. Prý tam měli čtyři měsíce odvhčovače. Ono se to nezdá, u klasického způsobu je ve stavbě několik kubíků vody, ta musí prostě vyschnout. Beton je sice po měsíci hotový,vyzrálý, ovšem zdaleka není suchý. A tak to je se vším.
Jen tak na okraj, i suchý způsoby výstavby obsahují vodu, pravda, zdaleka ne tolik, ale je tam.
Staří dědci věděli, proč první rok udělat hrubou stavbu, střechu a nechat přes zimu vymrznout.
Je vidět, že ses obrátila na to správné místo a dostává se ti zde fundovaných odpovědí na položenou otázku Například jsem si v tvý otázce vůbec nevšimla, že bys stála o posouzení toho, zda pozemek splňuje představy ostatních o tom, jestli je co do místa dostačující
... A úvod odpovědi "osobně bych do toho nešel, podobný mám teď" také značí, že i tato rada bude přínosná! Nechápu, proč se deptat chytrolínama, co vědí přesně buď jak se to udělat mělo (kdybysemtobylbývalvěděl...) nebo zvládnou poradit jen když je pozemek na jižním svahu, koupený v čínském roce Draka a oplocený za ideálního tlaku a rosnýho bodu v trenkách...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.