Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správa odběrného místa

Od: ve odpovědí: 9 změna:
Dobry den take u me byl pan ze Spravy odberného mista moc jsem nedávala pozor a nejakym způsobem me ukecal ani zminku neřekl o zmene dodavatele samozřejmě jsem to podepsala. Potřebovala bych vedet jak od smluvy a nebo teda te registrace odstoupit a jestli tam je nejaka dana lhůta do kdy a snad tam nejsou nejake poplatky za odstoupení od registrace. predem moc dekuji za pomoc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zrovna dnes volal "někdo" že Správy odběrného místa, ale nedozvěděl jsem se ze které firmy; zda IČ 09003479 nebo 03628132, ... nebo z dalších dvou, které jsem narychlo našel. Byl hodně agresivní, chtěl i pozvání do bytu (aby to nebyl podomní prodej), jsou na to školeni... Vy smlouvu máte, dejte info o poskytovateli, pak je možno se podívat na možnosti odstoupení, každý to má ve smlouvě trochu jinak, ale... vzdala jste se všeho ohledně odběrného místa, ani faktury dodavatele energií nedostaneme vy, ale Správa... takže tak... Dejte IČ firmy, se kterou máte smlouvu.. Jak dlouho to je od podpisu?... Další možnost šmejdů, jak pokračovat v započatém díle...

hodnocení

0x
Podívejte na dotaz Správa odběrného místa... dejte stejný údaj... IČ vašeho Správce..

hodnocení

0x

Jsem možná lehce zaostalý, ale co (kdo) je to "Správa odběrného místa" *sok*? V současné době mám 6 odběrných míst pro elektřinu a 4 pro plyn, ale o téhle podivné organizaci jsem ještě neslyšel.

iz*

Existují firmy, které lidem nabízejí "správu odběrového místa/odběrových míst" s tím, že jim vyjednají nižší ceny plynu a elektřiny. Některé uzavírají smlouvu na dobu určitou, jiné na dobu neurčitou.

První bývá obtížné vypovědět, protože je nutné výpověď doručit v určité poměrně krátké době. Navíc u některých není jednoznačné, od kdy se doba počítá > jestli od data podpisu smlouvy nebo od data zahájení dodávky energií.

Asi je jasné, že tito "správci" budou mít za změny dodavatelů slušné provize. Další příjmy jim poplynou z "poplatků" za "neplnění povinností klientů", předčasné výpovědi, ...

Zjednodušeně: jsou to další šmejdi.

Už to tu jednou bylo zmíněno viz poradte.cz/...

Clayman - ...no vida. A dokonce jsem se tehdy také zúčastnil diskuse :-D. No ta paměť už holt není co bývala :(

iz*
hodnocení

0x

Dejte nám sem název firmy, zkusím najít jejich podmínky.

Určitě si důkladně pročtěte uzavřenou smlouvu, seznamte se s možnostmi a podmínkami odstoupení od smlouvy. Dále byste se měla seznámit se Všeobecnými obchodními podmínkami (VOP).

Přestože Vám občanský zákoník dává možnost od smlouvy uzavřené mimo obvyklé prostory firmy do 14 dnů od jejího uzavření odstoupit, je potřeba se seznámit se všemi podmínkami a dobře to promyslet.

Jeden ze "správců" si např. nechává podepsat, že je oprávněn za zákazníka jednat hned od podpisu smlouvy. A někdo (už nevím, jestli je to tatáž firma) má "smluvní pokutu" 24.000 Kč za znemožnění uzavření smlouvy s novým dodavatelem nebo za "nesplnění povinnosti klienta umožnit dodávku energií po sjednanou dobu".

Podle mne by mohlo být problematické i odstoupení smlouvy s dodavatelm energie do 15 dnů od zahájení dodávek, protože by takový správce argumentoval tím nesplněním povinnosti klienta...

Jak jsem napsala v komentáři pod odpovědí @Magdon > jsou to šmejdi (a ten podomní prodej je pro ně charakteristický stejně jako pro některé "alternativní dodavatele energií").

dagamrsuchnova
hodnocení

0x

Chtěla jsem se zeptat, jak je možno odstoupit od smouvy, podepsala jsem ji 4.8.2021,myslím si, že jsem byla špatně o smouvě informována a řákala jsem , že mám podepsanou s šetříme občanům. Prý to ověří, ale žádná odpověd. Už několikrat mi volal pán, že dojede, ale nic se neděje.

Prosím o odpověd a odstoupit od smouvy.

Suchnová

filip95*

Dobrý den, můžu se Vás zeptat jak jste to vyřešila? Mám stejný problém v září 2021 u nich mamka podepsala smlouvu kterou by ráda zrušila a neví jak. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]