Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak omítnout vymalovanou zeď?

Od: sollik* odpovědí: 13 změna:

Po posunutí příčky mezi koupelnou a chodbou jsem zjistil, že zeď v chodbě je vůči zdi v koupelně utopená a potřebuji dorovnat cca. 2-3 cm. Zeď v chodbě je Ytong - lepidlo - výmalba. Na zdi budou ve finále obkladačky, zatím není úplně jasné do jaké výšky.

Jak a čím byste rovnali?

Díky.

Jak omítnout vymalovanou zeď?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Trochu zdrsnit, aby se strhla malba, pak nahodit jádrovou omítkou a naštukovat. Není to problém.

sollik*
hodnocení

Mám doma takovýhle škrabák se zuby dek.cz/...

Malbu sundám úplně to není problém, náležitě poškrábu škrabákem ... co penetrace? Pomohla by?

Tým to pôjde. Ak nie, urobte si improvizovaný škrabák s kúsku late do ktorej zašróbujete pár vrutov, ktoré budú pretŕčať skrz. Prípadne to okopte v pravidelných intervaloch murárskym kladivom...
Pod jadrovú omietku je penetrácia asi zbytočná. Hlavne dajte preč tú farbu a preškrabnite drážky skrz štuk, aby vznikol drsný povrch ku ktorému sa to prikotví. Stenu omeťte / vysajte, navlhčite a nahoďte.

Ano, půjde to, v podstatě je jedno čím se to "odrbe". Důležité je, aby to nebylo hladké, penetrace je zbytečná, stačí malta přiměřené konzistence a vhodný poměr písek, hydrát, trochu cementu. Některé kupované směsi je potřeba doladit, aby měly přilnavost (pokud nemáte zkušenost, tak trochu vyzkoušet).

sollik*
hodnocení

K dispozici tu mám písek malťák, betoňák, Multibat, lepidlo na obklady a cement ... víc tu asi nenajdu :(

Což hladké-to až tak není třeba ale hlavně odstranit výmalbu až na štuk.I když to nude drsnější=bude to lépe držet!Nic lepšího nejdek tomuto poradit!Jedině ještě jak psal p.Clas-nalepit ,našroubit SDK.Před lepením ale opět oškrábat minimálně výmalbu.Lepit na cement.lepidlo nebo na lepicí PUR pěnu

Jako penetrace stačí voda.

Tak zkuste Multibat. Písek bez vápna (hydrátu), vám nepomůže.

sollik*
hodnocení

Tak teď jste mě pěkně zmátl :) Jakou směs byste doporučoval namíchat? Kolik čeho?

Na multibatu máte návod kolik písku přidat.
Před nahazováním zeď navlhčete rozprašovačem vodou.

Tady je nějaké povídání jak na to.

Když nevíte jak na to tak kupte jemnou jádrovou omítku,hotová směs jen se rozmíchá z vodou,nebo to rovnou nechte nahodit zedníkem!

hodnocení

3x

Malbu a stuk bych oskrabal skrabakem na omitku, poometal prach, namocil zed a nahruboval hrubou omitkou. Variantou hrubovani je nalepit SDK na buchty.

krtek6
hodnocení

0x

Jak se psalo...oškrabat malbu...naházet jádrovku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]