Nejste přihlášen/a.
Šuplíky u kuchynské linky 90cm - pojezdy kolečka- začaly drhnout - asi velká zátěž,dáváme tam hrnce. Chceme dát nové pojezdy, mohli byste poradit ,jaké by byly nejlepší? Děkuji.
Nebylo by od věci napsat, nebo ještě lépe nafotit co tam teď vlastně máš. Jinak slušně vychovaný kuličkový pojezdy unesou alespoň 40 kg.
Opravdu tam jsou pojezdy dlouhý 90 cm? Ne že by takový nebyly, ale je to dost nezvyklý.
Přesně jak jsem si myslel, starý kolečkový výsuvy. Bez milosti odšroubovat a vyhodit. Místo nich použít kuličkové celovýs/....
Ovšem, jak tak na ty fotky, no fotky, spíše barevný fleky koukám, jedná se asi o nějakou silně atypickou konstrukci šuplíků, kam snad kuličkový výsuvy ani nepůjdou dát. Jinak to jde normálně vyměnit. Jak kolečkový polovýsuvy tak i kuličkový celovýsuvy mají stejnou vůli 26 mm. Někdo dělává i 25 mm.
Protože nějak nevidím na šupleti žádný bok a není kam kuličkový celovýsuv přišroubovat. Pokud dobře na fotce vidím, tak ten bok na dně šuplete je vlastně část kolečkovýho pojezdu.
Na dálku těžko radit. Asi by to chtělo ještě pár fotek. Samotného šuplíku. Ze dvou tří stran, klidně i fotku po odšroubování toho bílého plechu s kolečkem.
Mé obavy se opět potvrdily. Nejjednodušší bude koupit nové kolečkové výsuvy, bez dotahu a nemají celovýsuv (i když se dělají i kolečkový celovýsuvy, jen jsou takřka nepoužitelný). A vyměnit kus za kus.
Úprava na kuličkový celovýsuv znamená odšroubovat plechový bok šuplete a místo něho doplnit do šuplete kus nějakého materiálu. Lamino, či kus dřeva.
Osobně bych koupil Tandembox šuplata úplně rozebral a z šuplete použil předek a dno přiříznul podle potřeby a použil k Tandemboxu. Nějaký zbytky na zadní čílko vždy naajdeš, klidně zbytky lamina či nějaký latě, podle možností.
Ovšem neznám tvoje možnosti a šikovnost.
Pojezdy na mé kuchyni byly to nejdražší, co mám v domě - po deseti letech jsem pochopil, proč mi je truhlář nutil.
Jestli se nepletu, tenkrát to stálo 2000,- Bez DPH na šuplík. Jenže to bylo tenkrát.., teď už je výběr daleko širší a tím i levnější kusy.
Třeba toto mám na jednom novějším šuplíku komody. Ony jsou různé zátěže... takže tady jsou třeba dražší.
Ty moje teď nemůžu v obrázcích najít... ale prostě od začátku musíte počítat s vahou šuplíku, plně naloženého a k tomu ještě páku při vysunutí.
Po 10ti letech denního používání jsou stále jako nové.
Tie sucasne pojazdy su lacne a nekvalitne. Gulickovy plnovysuv ma nosnost od 30kg vyssie, vacsinou 45, vyrabaju sa aj 70 kg verzie. Cenovo je to okolo 12 eur za jednu zasuvku za klon znacky Hettich, Blum a pod, predava sa to ako "Strong". Kvalitu to ma dobru, ak chcete spicku, potom su ceny od 25 eur za zasuvku do povedzme 40.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.