Nejste přihlášen/a.
Zdravím, poraďte mi prosím jak naložit se starším teracovým venkovním schodištěm. Chtěl bych teraco zachovat, protože mi to přijde jako super materiál odolávající času - oproti dlažbě, která časem a mrazem vypraská, za chvíli odlupujícím se kamínkům s pryskyřicí apod. Nejvíce mne štve kluzkost za mokra nebo zejména když mrzne. Dá se to nějak ošetřit nějakým vybroušením, zdrsněním, nátěrem nebo ještě nějak jinak? Děkuji
Šlo by to zdrsnit opískováním, ale zdrsněním se na tom pak budou držet nečistoty. A pozor v zimě na sůl. Teraco se solí poškodí. Také máme teracové schody, leštěné, ale v zimě holt se musí dávat pozor. My máme naštěstí jen čtyři a částečně zakryté, takže se tam dostane sníh, nebo déšť jen když tam nafouká vítr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.