Nejste přihlášen/a.
Pane správče, moc prosím, nezveřejňujte takovéto dotazy !
Vždyť ti tazatelé nemají o věci ani šajn !
I u nás už se objevují právníci, kteří do případného prů.seru dokáží úspěšně zatáhnout zdánlivě nevinné lidi.
Chcete být Vy a rádci mezi nimi?
Ještě mám dva dotazy: 1. Uchází mi doma plyn. Stačí to zalepit izolačkou? Plynaře nechci, musel bych mu zaplatit.
2. Dcera mi uvízla ve výtahu. Jak ho opět rozjedu? Výtaháře také nechci, i tomu bych musel
zaplatit. Děkuji, jsem zdatný (a všeho) schopný šetrný český kutil.
Při takovém zapojení chrániče, při jeho vybavení vám nepůjde v bytě nic. Ideální je mít chrániče na každém okruhu (nejlepší je použít kombinaci s jističem, např PFL 7). Rozdělení PEN je OK, ale N by měl jít na chránič z nulové svorky, ne ze svorky PEN (na svorku PEN se nic dalšího nepřipojuje). Odvod N z chrániče už jde do obvodu.
Ještě pro doplnění, zapojení proud. chrániče.
no ale na tomto obr, mi to príde ako zapojenie iba na jeden obvod (čo prúdový chránič to obvod). Vy máte N svorku pred chráničom a ja až za ním a t=ým pádom tam možem pripojiť viac obvodov, alebo mi niečo uniká?
Je mi jasné, že zapojiť celý byt na jeden RCCB nie je ideálne, ale jedná sa iba o 2+1 byt takže by to zas taký problém nemusel byť.
Chápal by som te teda eśte tak, že by som šiel PEN prívodom na PE svorku (žltozelený s modrým pruhom) a z PE svorky už modrým do RCCB. PE a N svorku by som nespojoval ale N by bola napojená výstupom z RCCB (N)
Ďakujem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.