Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bytovy rozvadac - zapojenie

Od: michald odpovědí: 5 změna:
Dobry den, je takto zapojeny rozvadac spravne? Ide mi hlavne o rozdelenie PEN vodica na PE a N (zjednodusena schema).
Dakujem

Bytovy rozvadac - zapojenie

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kadylo
hodnocení

2x

Pane správče, moc prosím, nezveřejňujte takovéto dotazy !

Vždyť ti tazatelé nemají o věci ani šajn !

I u nás už se objevují právníci, kteří do případného prů.seru dokáží úspěšně zatáhnout zdánlivě nevinné lidi.

Chcete být Vy a rádci mezi nimi?

Ještě mám dva dotazy: 1. Uchází mi doma plyn. Stačí to zalepit izolačkou? Plynaře nechci, musel bych mu zaplatit.

2. Dcera mi uvízla ve výtahu. Jak ho opět rozjedu? Výtaháře také nechci, i tomu bych musel

zaplatit. Děkuji, jsem zdatný (a všeho) schopný šetrný český kutil.

hodnocení

0x

Při takovém zapojení chrániče, při jeho vybavení vám nepůjde v bytě nic. Ideální je mít chrániče na každém okruhu (nejlepší je použít kombinaci s jističem, např PFL 7). Rozdělení PEN je OK, ale N by měl jít na chránič z nulové svorky, ne ze svorky PEN (na svorku PEN se nic dalšího nepřipojuje). Odvod N z chrániče už jde do obvodu.

doplněno 12.03.21 15:29:

Ještě pro doplnění, zapojení proud. chrániče.

Bytovy rozvadac - zapojenie #2
michald
hodnocení

no ale na tomto obr, mi to príde ako zapojenie iba na jeden obvod (čo prúdový chránič to obvod). Vy máte N svorku pred chráničom a ja až za ním a t=ým pádom tam možem pripojiť viac obvodov, alebo mi niečo uniká?

Je mi jasné, že zapojiť celý byt na jeden RCCB nie je ideálne, ale jedná sa iba o 2+1 byt takže by to zas taký problém nemusel byť.

Chápal by som te teda eśte tak, že by som šiel PEN prívodom na PE svorku (žltozelený s modrým pruhom) a z PE svorky už modrým do RCCB. PE a N svorku by som nespojoval ale N by bola napojená výstupom z RCCB (N)

Ďakujem.

Zásada je jeden jistič, jeden okruh. Na jeden jistič maximálně deset zásuvek (dvojzásuvka se bere jako jeden vývod), nebo deset svítidel.

hodnocení

0x

Tu je zapojenie a ja nevidím rozdiel voči tomu čo ste nakreslili alebo sa mýlim?

elektrolab.eu/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]