Nejste přihlášen/a.
Druhe oddelene casti podkrovi, ktere smeruje k silnici jsem zacal uvazovat o techto deskach. Donutil me k tomu fakt z prvni casti podkrovi (koupelna) kde mam SDK do vlhkeho prostredi a hluk je neprijemny...je pravdou, ze nejvice prejde pres stresni okno.
Steny a predsteny, tam je utlum jasny, ale ma to cenu vubec davat tam kde jsou stresni okna?
Přečetl jsem vše,co v poslední době je uveřejněno o těchto deskách.Mám ale o tom dost smíšené pocity.Monstrozní reklama,která má zvýšit prodej Rigips sádrokartonů.Fyzikálně se mi zdá,že se modrá od normální neliší,aspoň pohledově.Pokud jsem sledoval jednotlivé konstrukce příček,které jsou v materiálech uvedeny,včetně údajů o vzduchové neprůzvučnosti.tak údaj 68 dB je asi nejvyšší útlum,udávaný ke konstrukcím.Ale skladba příčky je,minerální vlna,sádrovláknitá deska a modrá deska.
Vždy je tu ta kombinace sendvičové konstrukce.A to není nic nového.U podobné příčky,s normálním sádrokartonem jsem našel starší údaj 62 dB.Řekl bych,že hodnoty jsou udávány dost nepřehledně a nadneseně.
Nedíval jsem se zatím na ceny,zda by rozdíl,mezi cenou modré desky a rigiduru byl až tak značný,pak bych doporučil rovnou dvě desky rigiduru,ten má zaručeně dost významný útlum.
JABRAKA
cena je cca 90,- za 1m2, mam z toho take smiseny pocit. Ono je otazkou zda to ma vubec cenu resit v konstrukci kde je okno. Mam obycejne plastove ROTO.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.