Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Levné zábradlí přírodní k chatě - jak na výrobu

Od: ladis* odpovědí: 10 změna:

Chci vyrobit primotivní zábradlí do kopce k chatě.odhadem je tam stoupání možná 30° a zábradlí má sloužit na přidržení do kopce (ne na vypadnutí)

V první řadě jak na sloupky? zatlouct do země lešeňové trubky anebo koupit vrták a trubky obetonovat? Jekly mi přijdou zbytečné...

Otázka zní, o kolik je to obetonování levnější? Mám nějaký ruční vrtáček tak 10 cm max, ty motorové stojí 5000,- a dělat díru úzkým rýčem, to by bylo zase zbytečně hafo pytlů betonu...

Sloupky (upevněné) bych provázkem zarovnal, seříznul flexou nebo laserem a navařil jako madlo buď jekly nebo plocháč na dřevěné latě...

nějaký youtube video návod by bodnul... Prioritou je cena a jednoduchost. Díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Na přidržení může sloužit i silné lano

ladis*
hodnocení

Jo taky jsme uvazovali jak na horach, retezy... ale nevim nakolik je to stabilni do boku a zatezovalo by to sloupky myslim daleko vic, nez kdyz bude madlo spojite (at uz drevo anebo ocel),

kare
hodnocení

3x
Nejlevnější je chodit po čtyřech.

Nejlépe předtím navštívit hospodu*smich*

jabraka*
hodnocení

3x

Ze staré thuje jsem uřízl jeden z vrcholů,asi 4 m.Odstranil kůru a získal základ zábradlí.Dřevo je tvrdé a dostatečně odolné povětrnosti.Na jedné strně přišrouboval k chatě,na druhé se zavrtá do země kus kolatiny z dalšího kmínku.druhý konec je přišroubován k němu.Dva roky to bezpečně pouřívám.

JABRAKA

ladis*
hodnocení

Jo, kdyz je k dispozici kminek, tak ten jsem pouzil jako zaklad pergoly :) Ale tady u zabradli se trochu bojim tahu, ohybu... Přece jen tam chodí cizí lidi, takže to zábradlí budou používat na hulváta :)

kdyby byla k dispozici stěna, používám tyto nejlevnější držáky madla: eurobyt-cb.cz/...

No, asi zkusím zatlouct roxor (text na kameny) a pak lešeňovou trubku někde z kovošrotu, ale terén tu může být kamenitý... ani trn ke sloupku pergoly nešel do rostlého terenu moc dobře zatlouct a zdefotmoval se...

Hlavně mi šlo o to, jaký je rozdíl mezi oberonováním sloupku a prostým zatlučením? Zda je to spíše ochrana proti korozi anebo je to celkově pevnější? :)

s jakými rozestupy doporučujete sloupky?

hodnocení

1x
Nejjednodušší je zatlouct trubky dostatečně hluboko, ale v kamenitém podloží se kopání nevyhnete.

oldi
hodnocení

0x
Vyrobit kůly s kůrovcového dřeva v lese. Opalit část v zemi, aby déle vydržely. Zatlouct kůly do země. Kůly rovnoměrně zaříznout. Na ně přišroubovat (přibít) zase kulatinu.
ladis*
hodnocení

Bohuzel vhodne sousky nemam po ruce a (smrkove) drevo je na venkovni prostredi docela malo trvanlive, do par let je to na kasi... lepsi budou lesenove trubky

oldi
hodnocení

0x
Chtěl jste levné primitivní zábradlí. Zábradlí se může také natřít. Použít kvalitnější trvanlivé dřevo.
Trvanlivější je určitě zábradlí kovové zabetonováné v zemi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]