Nejste přihlášen/a.
Chci vyrobit primotivní zábradlí do kopce k chatě.odhadem je tam stoupání možná 30° a zábradlí má sloužit na přidržení do kopce (ne na vypadnutí)
V první řadě jak na sloupky? zatlouct do země lešeňové trubky anebo koupit vrták a trubky obetonovat? Jekly mi přijdou zbytečné...
Otázka zní, o kolik je to obetonování levnější? Mám nějaký ruční vrtáček tak 10 cm max, ty motorové stojí 5000,- a dělat díru úzkým rýčem, to by bylo zase zbytečně hafo pytlů betonu...
Sloupky (upevněné) bych provázkem zarovnal, seříznul flexou nebo laserem a navařil jako madlo buď jekly nebo plocháč na dřevěné latě...
nějaký youtube video návod by bodnul... Prioritou je cena a jednoduchost. Díky
Ze staré thuje jsem uřízl jeden z vrcholů,asi 4 m.Odstranil kůru a získal základ zábradlí.Dřevo je tvrdé a dostatečně odolné povětrnosti.Na jedné strně přišrouboval k chatě,na druhé se zavrtá do země kus kolatiny z dalšího kmínku.druhý konec je přišroubován k němu.Dva roky to bezpečně pouřívám.
JABRAKA
Jo, kdyz je k dispozici kminek, tak ten jsem pouzil jako zaklad pergoly Ale tady u zabradli se trochu bojim tahu, ohybu... Přece jen tam chodí cizí lidi, takže to zábradlí budou používat na hulváta
kdyby byla k dispozici stěna, používám tyto nejlevnější držáky madla: eurobyt-cb.cz/...
No, asi zkusím zatlouct roxor (text na kameny) a pak lešeňovou trubku někde z kovošrotu, ale terén tu může být kamenitý... ani trn ke sloupku pergoly nešel do rostlého terenu moc dobře zatlouct a zdefotmoval se...
Hlavně mi šlo o to, jaký je rozdíl mezi oberonováním sloupku a prostým zatlučením? Zda je to spíše ochrana proti korozi anebo je to celkově pevnější?
s jakými rozestupy doporučujete sloupky?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.