Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radiátor topí jen z části

Od: solc odpovědí: 12 změna:

V obýváku mi jeden radiátor hřeje jen z horní poloviny, spodní část je studená. Další radiátor v místnosti hřeje v celé ploše. Prosím o radu co s tím.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Když vám je teplo, tak nic

hodnocení

5x
Poladit vyvážení, abyste měl tím radiátorem větší průtok.

A co když je pouze "polootevřen" regulační ventil? Pak, při žádané teplotě, bude třeba radiátor i studený...

hodnocení

2x

Ten, co hreje vice zkuste priskrtit. Na radiatorovem ventilu muzete mit prednastaveni prutoku, lze jej priskrtit na mensi prutok. Pripadne to lze i na zpatecce na radiatorovem sroubeni. Zalezi jake mate zapojeni radiatoru, klasik nebo ventil kompakt.

ccc*
hodnocení

2x

Z toho, co jsi uvedeno se nedá říci, co je špatně. Málo informací. (co je tam za ventily, na kolik puštěno topení, jaká teplota v místnosti, atd...) Kapišto? *mala*

hodnocení

0x

Třeba špatný sklon, nebo odvzdušnit.

Když je studená jen spodní polovina radiátoru, pak je sklon v pořádku a zavzdušněn už vůbec být nemůže...

hodnocení

0x

Doplním ingjirimares... dotaz na tazatele. Máte termo ventily? Nastavené na které číslo? Když otevřete naplno, topí celé radiátory? A teplota v místnosti...v pohodě?

hodnocení

0x

Tak já také něco přidám - nemáte náhodou zatuhlý termoventil v přivřené poloze? Zrovna tento týden jsem to řešil. Více třeba tady

oldi
hodnocení

0x
V druhém radiátoru bude asi menší průtok topné vody. Pokud je v obou místnostech dostatečná teplota, nemusí se to řešit.
Není zde uvedeno, jaké jsou zde ventily.
Možnosti:
Snížit průtok v radiátoru, co topí. Druhý otevřít na plno.
Může se třeba zvednout teplota otopné vody, nebo dát čerpadlo navýší stupeň otáček.

hodnocení

0x

Čím vytápíte,máte kotel na uhlí,nebo elektrokotel? Měla jsem stejný problém.

hodnocení

0x

Je normální, že teplota topné vody odevzdáním tepla klesá. Je vám tam chladno? Ventil je otevřený naplno?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]