Nejste přihlášen/a.
Dělám přípravu pro závěsné WC - vodovodní přípojku. WC bude kotvené k porobetonové příčce a obložené sádrokartonem. Prosím o rady z praxe - kam nejlépe umístit nástěnku resp. roháček? Myslím z hlediska budoucí údržby - výměny připojovací hadičky. Návod k WC řeší už jen samotnou instalaci, ne přípravu.
Díky za rady.
Rohacek a hadicka jsou umisteny vevnitr v kompletu zavesneho wc. Potrubi si muzete maximalne nachystat a zaslepit do horni casti kompletu wc.
Navod na Geberit Duofix geberit.cz/...
Ano, do prechodky nebo nastenky se nasroubuje origo rohacek, napaji na potrubi a osadi do wc kompletu.
Pan Martincakl - používá.. Jenže je součástí modulu. Pro tazatele - vídám PPR trubky tažené přímo k modulu,zakončené přechodkou. V té je zašroubovaný ten roháček,který je součástí nádržky. Já ty trubky nevedu přímo,pokud to jde,udělám z nich "účko",tím získám prostor pro manipulaci,kdyby se někdy v budoucnu něco stalo.
To ne. Ale už jsem také viděl na těch ppr za modulem kulový kohout. Jistota je kulomet.... Samozřejmě úplně zatuhlý,nefunkční,ale byl tam.
Ano ten "roháček" (i když podle vzhledu a návodu šroubovací) tam je, ale má se instalovat na vrchu modulu ze stran nebo zezadu - jsou tam pro něj připravené otvory a záslepky. Jak ale spojím PPR s tím modulem? Řekněme, že PPR zakončím klasickou nástěnkou s 1/2 coulovým vnitřním závitem. Jak dál?
Díky.
Sollik - dělám to tak,že postavím modul,do té přechodky,které říkáte nástěnka,našroubuji ten ventil. Zezadu ho vsunu do nádržky (má tam fix polohy) a zajistím plastovou matkou zevnitř. K tomu svařuji PPR s tím obloukem. Jde o to,že mám i po svaření možnost odšroubovat tu plastovou matku,roháček zatlačím dovnitř a můžu ho případně vyměnit. To vše za předpokladu,že nad tím mám servisní dvířka,bývají tam kvůli vodoměrům...
Děkuji všem za rady. Napojím "natvrdo" na PPR a zvážím nějaké krátké prodloužení až do modulu. Koupelnu plánuji na pěkných pár let a nějak se mi příčí představa, že za pár let bourám obložení WC. Pořidil jsem sice Grohe což by mohlo něco vydržet, vodu máme měkkou, ale nic nevydrží věčně Měl jsem hlavně strach z představy napojení hadičkou. Ty moc nevydrží, jednou už jsme měli koupelnu vytopenou díky prasklé hadičce.
Nunici,on asi myslí dopojení flexinou od trubky k modulu. Tuhle prasárnu už jsem párkrát viděl,i v kompletním zazdění,bez servisního otvoru... Sollik,jistěže natvrdo PPR až do modulu.
Tak jsem zjistil, že ten Grohe to má pěkně na prd. Natáhl jsem vodu až k modulu, nástěnku přišrouboval ke zdi aby se do toho dalo případně šroubovat a nakonec mi došlo, že ten roháček se do modulu vlastně instaluje z venku Takže na prd. Jediné co bych mohl udělat je, že dám nějaké kratší prodloužení aby se roháček montoval až uvnitř modulu. Na to tam ale zase asi nebude místo a navíc by modul netěsnil a vlhkost by šla do obezdění modulu. Takže to nechám jak to je, připojení mám "natvrdo" PPR až do modulu (děkuji za info) a snad ten roháček něco vydrží
Ještě jednou díky za rady.
Vždyť jsem Vám to psal,11.3. 21,06. Možná proto tam je i možnost to napojit zezadu anebo zvrchu. No,snad Vám to bude bez poruch fungovat.
Psal jste, že vytvoříte "účko" abyste získal prostor k manipulaci. Tomu rozumím pokud máte přístup z vrchu servisními dvířky o kterých jste psal. Ale když je modul nainstalován ke stěně, zakryt SDK a obložený, pak se z venku k modulu nedostanete.
Jediné co mne napadá je připevnit vršek obložení WC jen na silikon (jako např. servisní obkladačka) aby se dal v budoucnu jednoduše odříznout nožem a tím získat přístup z venku k modulu?
Když mi zavoláš na 603520324, tak ti popíšu jak to dělám, rozepisovat se s tim nebudu, to je na mě moc dlouhý, klidně můžeš i teď.
Komplet "vnitřnosti" u geberitu jsou uvnitř plastové nádrže, přístup je po demontáži tlačítka . I ventil se tak dá ( při správné montáži) vyšroubovat
Ze své zkušenosti Vám doporučuji ještě vyvést vývod vody a elektřiny vedle mísy. Časem se náhodou rozhodnete, že si pořídíte bidet a budete rád, že jste to udělal. Pošlu fotku...
K Vaší otázce jen doplním, že modul, pokud nebudete mít revizní otvor, napojíte natvrdo, moduly mají své ventily uvnitř nádrže.
Já to mám ale řešené ještě tak, že mám ze strany špajzu revizní otvor a tam ventily, které mimo jiné budou rozdělovat zdroj vody buď z řádu nebo z nádrží na dešťovou vodu. Je mi proti srsti splachovat pitnou vodou. Čekám, že toto bude stejně časem povinné v novostavbách.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.