Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chemický zápach z podlahy

Od: terik odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli nemáte někdo podobnou zkušenost. Řešíme problém, novostavba 2 roky , chemický smrad jak laminát nebo asfaltová penetrace...máme vinyl.Pořád pátráme po příčině a zdá se nám, že smrad jde z podlahy okolo zdí, odkryli jsme lišty , štěrka je tam popraskaná a jsou tam díry a zápach jde ze spoda asi z té asfaltové penetrace co se dává pod beton po zdech nahoru.To by i odpovídalo že se to dost zhorší když zapnu digestoř a jsou zavřená okna tak to začne být hrozně cítit asi jak to tahá ta digestoř ze spoda...

No co vám budu povídat jsme z toho nešťastný , pořád větrám a ted snad jsme až přišli na tu příčinu...

Zkusili jsme sundat lišty na kousku a u zdi zatěsnit silikonem a vypadá , že to zabralo, teď to budeme dělat všude...

Teď otázka proč to jde u té zdi nahoru, jestli je špatně udělaný ten beton nebo stěrka? Nevítě někdo? :)

díky :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

peterka
hodnocení

1x

Měl jsem velice podobnou zkušenost, jen téměř hned po nastěhování - po asi 3 týdnech neúspěšného pátrání, zakrývání podlahy igelitem pro odhalení příčiny, jsem to nevydržel a vinyl vyhodil, a pod podkladní vrstvou (takový ten "alobal", neznám název) bylo spoustu vlhkosti a plísně. Nevyschlá stěrka + kondenzace okolo podlahových věnců...Netuším, jak to mohlo vést k takovému šílenému chemickému smradu, asi reakce těch spodních vrstev s vlhkostí, ale nevěřil bych, že to tím. Nicméně znovu jsem tam vinyl nedal, po vyschnutí jsem tam nechal položit moc pěknou dlažbu ve stejném dekoru.

terik
hodnocení

Myslíte , že kdyby to byla tato příčina, že by to smrdělo jen u těch zdí? Já právě mam vypozorované že ten zápach jde od lišet vynilové podlahy že jde nějaký smrad ze spoda nahoru podel zdi, kde třeba není stěrka až ke zdi ale jsou tam praskliny díry atd ...smrad je to hroznej, hrozná chemie, jako když se laminuje, nebo nějaké lepidlo nevim jak to přesně popsat ..

Vynil se nám sundavat nechce je to 90 čtverečních a stálo to děsně peněz :(

Když jsme zkusili sundat lištu ten smrad pod tou lištou byl několikanásobný a opravdu to jde jen u těch zdí ...mi přijde , ach jo novostavba a člověk řeší tohle ...

peterka

Nechci vás strašit, ale tak to bylo i u nás. U zdí se to zdálo silnější, asi proto, že pod lištou je dilatační spára mezi vinylem a stěnou (měla by být cca 1 cm). Ano, smrad to byl chemický, nešel k ničemu úplně přirovnat (něco jako guma, ocet, a do toho něco jako smradlavá květina, těžko popsat.

Můžete zkusit vinyl jen na místě rozebrat a mrknout, jak vypadá větší plocha pod tím - u nás byla fakt hned vidět vlhká, hnilobná mapa, ale smrad z toho šel úplně jiný, klasický "vlhký". To kombinace vinyl+podkladovka vedla k té hrůze.

dylin
hodnocení

0x
Jestliže pustíte digestoř, tak to začne víc smrdět? V tom případě se musí někde sát vzduch ze základů. Nemáte tam přívod vzduchu ke krbu nebo něco jiného? Asfaltová penetrace docela brzo vyčpí, to bude spíš něco jiného. Jinak zatmelit obvod místností, je asi jediné řešení.
terik
hodnocení

Právě když je puštěná digestoř tak to tahá z té podlahy u zdí je to strašně cítit je to jak když se laminuje mi to připomíná , vímě že to jde právě od těch zdí z podlahy kde třeba není stěrka až uplně ke zdi , je popraskaná nebo jsou tam dírky ...žádný přívod ke krbu nebo tak nemáme ...vůbec nás nenapadá proč to tak smrdí

jabraka*

Při spuštění digestoře zajistěte přívod vzduchu zvenčí.Pootevřete okno,nebo zvenší z chodby.Pak podtlak nechá pach,kde je

JABRAKA

hodnocení

0x

Vinyl celoplošně lepený? Tak logicky když odlepím lišty , tak ze spáry může jít více pachu. Těžko nyní pátrat. Vyžádat si certifikáty od použitých stavebních hmot, zjistit jak byla dodržena technologická kázeň při provádění jednotlivých vrstev. Je možné, že vlhký podklad může reagovat s lepidlem, nebo lepidlo není dosud vytvrzené? Mohlo projít mrazem špatným skladováním a řada asi 20-30 dalších možných důvodů

pcm
hodnocení

0x

Dobrý den,

řešíme teď stejný problém, co popisujete. Při hledání na internetu jsem toho bohužel moc nenašla, ani všichni možní přizvaní odborníci si neví rady.

Mohu se zeptat, jestli jste přišli na příčinu zápachu?

Děkuji!

tereza*
Dobrý den, sundali jsme vsude listy a u zdi zadelali silikonem a pomohlo to, ten smrad sel po zdi nahoru. U zdi byly díry až na ten spodní beton ... a smrdelo to u tech zdi...
pcm
A mate prosím v podlaze topení? Nám se totiž ten smrad objevil až po zatopení podlahovým topením. Včera jsme odlištovali, abychom to pustili ven, údajně tam bude větší vlhkost, než by měla být. A prý to vyjde ven. Ale v místnosti , když se zavřela okna, se nedalo být. Resime hlavně to, co je původcem toho zápachu. Žádná z vrstev, ze kterých je podlaha tvořena, by takto zapáchat neměla. Otázkou je, co způsobilo to teplo, které něco nahrálo v kombinaci s tou vlhkosti.. jsme teď rozhodnutí, vyřadit podlahovou z provozu, nainstalovat radiátory, všechny průduchy kolem zdi zasilikonovat a čekat, jestli to pomůže..
Každopádně moc děkuji za odpovědi.

juelen
hodnocení

0x
Nedivte se, když to necháte pořádně vyschnout..ja nechal schnout betonove podlahy skoeo tri mesice při tloušťce beton potěru 6 cm a bylo to ještě tak tak na hraně to jste si mel zmerit pred pokladkou vyvrtanim direk sond a merakem zmerit zbytkovou vlhkost
tereza*
Zbytkovou vlhkost nam samozřejmě před pokládkou podlahy měřili...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]