Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím vás na stodole mám okno/otvor (cca 100x80cm), našel jsem 15ks luxfer a chtěl bych to prostě zazdít těma luxferama pro zachování denního světla.Do teď tam byl jen igelit.
Mohu použít lepidlo na obklady, nebo udělat si cementmaltu? (toto mám k dispozici ve zbytkách)
A je nutné nějakou fixaci do zdi pomoci drátu nebo něčeho? Nebo vypěnit raději? Jde mi o to, aby to časem nevypadlo
Já vím je to jen stodola přece
Předpoklad je že máte standartní rozměr=19x19cm. Pří Vašich rozměrech potřebujete 5ks na na řadu a výškově pak 4ks což je 20ks a budete muset přikoupit 5ks nebo to celé podezdít na výšku 20cm a pak zdít luxfery.Při této velikosti není třeba ani dilatace ani výztuž roxory.Běžně se zdí na jemný potěr mírně zavlhlý. Místo potěru nebo přímo směsi (psal p.Mareš) se dá jen cement a písek o zrnu max 2mm.
Pokud neumíte, dp do otvoru si na špaletu přibít prkno a do toho zdít, aby to bylo rovné, neobo si rovnou udělat roštten upevnit do otvoru a do toho pak zdít luxfery!
Existuje na to dokonce speciální malta. Ale v zásadě, pokud je zrnitost písku do 2mm a k tomu čerstvý cement + zlepšující přísada pro větší plasticitu, tak se to dá udělat i takto. Malý otvor není třeba ničím armovat, plně vyhoví.
Miso
rozměr není důležitý, chci použít ty luxfery, zbytek dozdím
šlo mi jen o to, čím lepit, popřípadě zda je nutná fixace do stěn
i tak děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.