Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už opravdu nevím, kam se obrátit. Mám strejdu, který je invalida, nemůže pracovat je po 8mi operacích se slinivkou apod. Má veškeré papíry od lékařů a úřadů.
A já prosím nevíte někdo co dělat? Strejda bydlel s přítelkyní u společnosti Spolek portavita, nabízí tam totiž bydlení pro sociálně slabé rodiny. Přítelkyně se ze strejdou rozešla kvůli nemoci a ten teď schání nové bydlení, ale u spolku portavita, když žádá o dohlášení se služeb aby mohl dostat opět sociální byt, tak nám sdělili že stím musí souhlasit jeho přítelkyně bývalá, která je jediná ve smlouvě. Jenomže přítelkyně snámi nekomunikuje a odjela do zahraničí a nechce se vrátit. Už si nevím rady, co má být strejda nemocný v bolestech venku? ...Bylo mi sděleno, že u tohohle spolku je to jediná varianta řešení, akorát mě to hlava nebere a myslím si, že paní se spolku jen nechce papírovat apod. Prosím dokáže nám někdo pomoct? děkuji.
Kde, případně koho Váš strýc žádá o odhlášení ze služeb a z jakých/kterých služeb? Jestli byla nájemní smlouva uzavřena s jeho bývalou partnerkou, mohly být i smlouvy o službách uzavřeny s ní.
Nebo jde o nahlášení spolubydlící osoby v bytě? I to by musela nájemkyně (bývalá partnerka).
Napadá mne zkusit čestné prohlášení, že v původním bytě už nebydlí a písemné oznámení o odstěhování bývalé partnerky. Ovšem jestli Váš strýc uspěje, neodhadnu.
Na webu PortAvita jesem našla odkazy na pobočné spolky. Zde např. odkaz na podmínky spolku O/... .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.