Nejste přihlášen/a.
Všechny zdravím a prosím o radu. Po tání a rozmrzání země mi ve sklepě přetéká studánka. Na webu Sigma jsem si vyhlédla čerpadlo Gardena 25000, které by mi asi vyhovovalo, ale jsem zmatená jejich údaji o rozměru v coulech pro nasazení hadice pro odčerpávání. Píšou to tam takto: 32mm (1?"), pak u téhož čerpadla 38mm (1?") a ještě také u téhož čerpadla 50mm (2"). Prosím poraďte, co tímto způsobem uvedené značení v coulech znamená, jak to rozšifrovat, abych mohla k čerpadlu koupit správnou hadici pro vyvedení přebytečné vody ze sklepa? Nikde jsem takto označené hadice nenašla. Poraďte prosím.
Coul je cca 25mm, ale to Vaše čerpadlo má na výstupu stupňovitou koncovku, takže se dá použít hadice o vnitřním pruměru 32 , 38 a 50mm.
Pochopitelně, čím větší pruměr hadice použijete, tím dosáhnete vyššího průtoku.
Jinak hadici o průměru 38mm i se sponami nabízí přímo Gardena jako přívslušenství k tomu čerpadlu
Predpokladam, ze jde o chybu v jejich textovem editoru, ktery nezname znaky interpretuje jako otaznik.
32mm=1 cely a 1/4 palce
38mm= 1 cely a 1/2 palce
50mm = 2 palce
Jde tedy pouzit a dotahnout jak palcove tak metricke hadice o danych vnitrnich rozmerech.
podle obrázku z odkazu můžete použít všechny typy, protože výtok má odstupňovaný vyústění , takové schodky, takže tam jde jak 1 coul, tak 1,5 coul ale i 2 coul hadice..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.