Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím natřít armování stropu ve sklepe?

Od: karel10 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

provádím ve sklepě postupnou rekonstrukci během které jsem si všiml,že na některéch místech vykukují orezlé armovací tyče a traverzy. V budoucnu mám v plánu strop zateplit a různých důvodu musím nechat ještě strop nezateplen ale chtěl bych nějak zamezit dalšíu reznutí vykukujících kovových částí.

Čím by to šlo nejsnáze / nejlevněji udělat? protože je to v plánu v horizontu cca 10 let zateplit vatou tak neni nutné to celé štukovat ... zatím jsem to natřel jen odrezovačem , ale to není moc dlouhodobé řešení. Připojuji fotky pro představu :

Čím natřít armování stropu ve sklepe?
Čím natřít armování stropu ve sklepe? #2
Čím natřít armování stropu ve sklepe? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Keromě odrezovače to chce ještě něco olejové,fermežové barvy.

JABRAKA

hodnocení

2x

Něco jako býval Plastisol na podvozky aut. Bylo v něm vynikajícně působící olovo (jako barvy Plumbinol a podobně), což je dnes zakázané a běžně neprodávané z důvodu ekologie. Poptat se ve speciál. prodejnách barev. Předtím však řádně mechanicky odrezit a natřít nějakým podkladem na rez. Užívám REZOL 2000 movychem.cz/..., Vzlíná do pór. nejlevnejsi-barvy-laky.cz/...

Problém je, že vzhledem k fotkám, bude pěkné z vnějšího pohledu, ale ve stropu koroze bude pokračovat.:(

karel10
hodnocení

Ja použil odrezovač s taninem. Myslíte že Rezol 2000 by byl ještě lepší? Zkusím se poptat po tom plastisolu ...

hodnocení

2x

Poriadne obrúsiť. Umyť odmasťovačom a odhrdzovač 2x. Umyť benzínom. Prvý náter Alkyton Penetrátor Koroze. Následne dve vrstvy "co dům dal" - Alkyton / Alkyton Primer+ / syntetická základná antikorózna farba Pragoprimer. Mám to niekoľko rokov a je to OK.

K niektorým častiam som sa zo začiatku nedostal. Nemal som už ten penetrátor, použil som len odhrdzovač, odmastenie a základnú farbu 2x. Tiež OK.

Niečo som dokončoval nedávno. Bez odhrdzovača, len obrúsil, odmastil a sprej Maston Hammer na hrdzu. Tento postup sa už neosvedčil, už to cez to kvitne.

Na odhalenom armovaní to podľa mňa aj má význam. Na traverze len čiastočný. Nedostanete sa k drieku a prírubu zvládnete ošetriť poriadne len zo spodnej strany. Štetcom som síce napatlal farbu všade, kam sa mi ho podarilo zastrčiť aj na vrchnú časť, ale je to samozrejme obmedzené. Na druhej strane, najviac je korózne namáhaná spodná časť príruby, pretože je najchladnejšia. Až tam dáte vatu, všade, tak tým koróziu tiež viac zarazíte.

Ak to šedohnedé na druhom obrázku je sadra, preč s ňou. Je kyslá a korozívna. Zamáznite to buď VPC maltou alebo cementovým lepidlom - alkalické materiály.

karel10
hodnocení

děkuji moc za cenné rady ... o víkendu začnu shánět barvy ,,.. snad to někdo bude mít na eshopu ... ten covid to nakupování komplikuje ...

jabraka*
hodnocení

0x

Odrezovač nestačí,jen na chvíli zastzaví oxidaci.je potřeba zamezit přístupu vzduchu,tak proto nátěr ,olovnaté pigmenty elektrochemicky bránily další korozi,ovšem je zakázáno je používat,(jen ze starých zásob)

JABRAKA

hodnocení

0x

Předešlé rady nejsou moc profesionální. Profi se to řeší systémově a to zhruba ve třech krocích:

1.Opískování

2.Nátěr oceli adhezním můstkem

3. Doplnění betonu reprofilační maltou

Prostudujte systémové řešení /...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]