Zdravím chci se optat co všechno potřebuji na připojení dílny? Odběr velký nebude sem tam něco uříznu nebo vyvrtam... Kabel půjde z baráku cca 50m vzduchem... v dílně chci 3 jednofazove zásuvky a světlo... Děkuji za odpovědi
Každá stavba musí mít svůj zemnič, proto zvažte jestli nebude lepší udělat výkop směrem k domu a zemnič spolu z přívodním kabelem položit do zemně. V dílně musí být podružný rozvaděč, nebo alespoň zásuvková skříň.
to se tedy musíte domluvit v hospodě s někým, kdo to udělá tak, jak jste z vesnice zvyklý. Páč tady Vám nikdo neporadí neodborně, jedině tak, jak to má být...
Kopat nemusíte, běžně se dělají průtlaky pod silnicí. Osadit sloupy také nebude levné. Prvně musí te oslovit vlastníka silnice jakou variantu vám povolí.
Jsem ve vesnici kde se povolení řeší u piva... bydlím v bytovce a cca 50m přes silnici je x zahrad. Většina už elektřinu nataženou mají místo sloupů stromy nebo jen nějaký kůl aby to bylo ve výšce... pokud vím nikdo ani nemá přidanou rozvodnu. Jen jistič v bytě.. vlastně se dá říct prodluzka s jisticem ) něco takového si i představuji.. levná varianta ale plně funkční
jm
Jeden vyšší vůz, jeřáb nebo náklaďák a všechny problémy a pokuty jdou na vaše triko. Pokud na té cestě je vedena El. Síť, budete potřebovat extra hodiny a připojení s požehnáním. Průraz sítě pod silnicí také musí být schváleno vlastníky dotčených pozemků.
Vím co tím myslíte a jsem si toho vědom. Dejme tom že mám všechna povolení a připravené sloupy. Jaký kabel bych měl zvolit jistič nebo tedy další rozhodnou skříň? Já jsem chtěl vzít jen cyky 3x2.5 a 16A jistič a jako že natáhnu pár zasuvek za sebou.. Nějakou takovou variantu myslím..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.