Nejste přihlášen/a.
Pokuta od stavebneho uradu, dalsie kroky podla toho, ci napachate nejake skody na spolocneom majetku (strecha) ako zatekanie napriklad. Mozete to mat hotove, byt pekne prerobeny a na zaver pride sudne rozhodnutie o uvedeni do povodneho stavu.
Risknut nejaku drobnost vnutri bytu, kam nik nevidi, to chapem, ale prace na streche a nove okno budu velmi viditelne.
Pokud máte na mysli střešní okno, udělal bych to bez vědomí SVJ. Dělal jsem to také tak před pár lety a ani předpisy tomu nebrání.
@peter: Před 14 lety jsem vyměnil 2 velká okna v podkrovním bytě za plastová, jiná, než jsou všechna ostatní v domě. Po 2 letech jsem vyměnil v tomtéž bytě při rekonstrukci střechy 2 staré vikýře za střešní okna (na záchod a do jedné ložnice). Při rekonstrukci bytu jsem udělal plynové etážové topení, jinak bychom tu zmrzli. Vše bez ohlášení, stavebního povolení apod. Dodnes tyto úpravy nikoho nezajímaly a v pohodě si tu bydlíme.
Asi se tu nenašel žádný aktivní bonzák.
Nevím,co vám brání v tom,jednoduchou úpravu konzultovat se samosprávou?Někdy se zdá,že je zásah minimální a nikomu nevadí.Jenže to může také být zásadní,v případě,jako v našem domě je zakázáno zasahovat do zateplovacích systémů domu.Vrtání sekání a opravy mohou fatálně ovlivnit především úvěrovou politiku .Banka si zásahy nepřeje a dělá namátkové kontroly.Kromě toho je ohtožen i příspěvek do "zelená úsporám".Mohlo by se stát,že by nám ho odejmuli.Nu a vezměte si na krk jeden či dva miliony!?
Takže ve vchodě visí velká cedule,která by měla každého odradit.
JABRAKA
Problém je v tom, že střecha je ,dle prohlášení vlastníka, společným majetkem vlastníku bytových jednotek, Takže se Vám může stát, že po Vás SVJ bude požadovat vrácení do původního stavu, popřípadě na Vaše náklady nechá opravit samo. Doporučujim tento požadavek projednat s výborem SVJ a pak se teprve pustit do budování.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.