Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vhodný adaptér

Od: zdenek2® odpovědí: 10 změna:
Mám tady úchytku na obrázku na lineární motor. Úchytka má vnitřní průměr obou otvorů pro čep 10mm.
Já tam potřebuji zastrčit čep průměru 6mm, čili musím ty dva otvory něčím zúžit. Čím?
Napadlo mne tam navařit dvě podložky, ale jestli neexistuje lepší řešení? Nějaký adaptér, který bude mít vnější průměr 10mm, vnitřní průměr 6mm a nepropadne tím otvorem, ale zůstane nahoře viset (otvor bude v provozním režimu ležet vodorovně). Nevím pod jakým názvem takovou součástku hledat? Poraďte.

Vhodný adaptér
Vhodný adaptér #2

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Klužná pouzdra ze slinutého bronzu (železa) s přírubou - typ B... tady ... Kluzná ložiska bronz, železo, ocel; třeba něco podobného. Možná i toto

Vhodný adaptér #3

Musíte v tabulce zadat průměry, 6mm a 9,5mm (9,5 snad nebude vadit); pak vám to najde...u toho posledního odkazu. Záleží ještě na uchycení motoru (trubka, objímky,...?)

hodnocení

To je přesně to, co jsem si představoval a neuměl to pojmenovat. Dík.
hodnocení

A dá se někde sehnat i čep, který bude mít průměr 6mm, nahoře bude širší (jako hlava šroubu), aby nepropadl a dole bude mít otvor na nějakou závlačku? Zatím jsem to vyřešil šroubem, ale mít hladký čep by bylo lepší.

hodnocení

1x
Trubka, vnější průměr 10, vnitřní 6. Ale nepovím ti, kde ji sehnat.
praivo*
hodnocení

Jenomže kupovat minimální délku 5m z ferony nebo po kolika to prodávají, když potřebuji sotva 5cm je dost nereálné. Ideálně by to museli mít v každém železářství po malých kusech, což nemají.

.. a co modelářské potřeby?

Třeba tady profimodel.cz/...

hodnocení

0x

Obi a Hornbach predavaju hlinikove rurky malych priemerov. Pri mensom namahani by som skusil aj kusok alpex rurky pre vodarov, vyrezat kusok a stlacit na mensi priemer.

hodnocení

Považujte prosím tuhle otázku za již bezpředmětnou. Cenová nabídka 8ks kluzných pouzder české firmy by mne vyšla dráž než čtyři nové držáky správných rozměrů. Číňané mi nabídli kluzná pouzdra 10ks za stovku. Nakonec jsem se rozhodl koupit čtyři nové držáky správných rozměrů za 180kč rovněž z Číny.
Jak vidíte často u nás nic za rozumnou cenu nepořídíte aniž byste dali majland za poštovné anebo projezdili republiku křížem krážem za drahý benzín. Všechno tady jde z kopce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]