Nejste přihlášen/a.
Zdravím přátelé a prosím Vás o radu.
Mám peletkovou krbovou vložku a po nedávném několikahodinovém výpadku proudu jsem začal přemýšlem nad tím jestli by nešlo vložku v případě potřeby napájet z nějakého záložního zdroje.
Jedná se o tuto vložku Kalor Chiara 15 - Krbová vložka na pelety - CENTRUM VYTÁPĚNÍ (centrumvytapeni.cz) a dle výrobce má spotřebu 300W při startu (zážeh svíčkou a vyšší výkon ventilátoru cca 15 min) a potom už jen 100W.
Pokud je to možné, tak jaký zdroj zvolit? Autobaterii? Děkuji za radu
Viděl bych to na sinus výstup a "alespoň" 700W (pokud je zátěž opravdu do 300W), třeba toto a podobné, a k tomu trakční baterii s potřebnou kapacitou, viz související produkty.
Když už se rozhodnete pro koupi zdroje, měli byste mít jasno v několika základních bodech:
1) jaký příkon budete zálohovat
2) jak dlouho potřebujete, aby zařízení běželo ze záložního zdroje v případě výpadku proudu ze sítě
3) o jaký druh zařízení se jedná
více zde
Pro peletkový kotel Ponast KP 11.1 používám UPS Vision firmy Riello, dodává Schmachtl, 4x12V, 10Ah interní baterie...zapalování kotle 2x500W plus ventilátor a 2x podavač, celkem 173W, funguje bez problémů...odzkoušeno i se zapalováním...Nyrychlo jsem nenašel návod k vašemu topidlu...
Na dotazy rád odpovím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.