Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pánev místo teflonové?

Od: zuhud® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

Prosím Vás, jakou vybrat pánev místo hlinikové teflonky? Mám hliníkovou teflonovou pánev a už mne vytáčí to věčné drhnutí mastné, špinavé teflonky. (zvenku) Myslíte si, že by byla lepší pánev ocelová, co se týče údržby? vždyť kuchaři v restauraci vaří, smaží každý den a špinavé pánve nemají.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

oldi
hodnocení

3x
Lepší může být pánev s keramickým povrchem uvnitř, než s teflonem. Dobrá pánev může být litinová se smaltovaným povrchem.
Každá z nich se bude muset někdy mýt.
hodnocení

Vždy to umývám.

hodnocení

1x

Kuchaři špinavé pánve nemají, protože vaří většinou na plynu a vše kolem ohoří a na mytí hrnců mají denně lidi. Když necháte špínu zatvrdnout půl roku, tak to potom musíte vzít spíš dláto a to je pak jedno, jestli máte hliník nebo nerez*smich*...aha, umýváte...takže teflon i zvenku nejlépe a elektriku na topení

Kupoval jsem v sobotu v Globusu za 280 Kč pánev Lamart, má nepřilnavý povrch i vně. Ta předchozí měla jen uvnitř. Obrázek podobné pánve přikládám

Jakou pánev místo teflonové?

kepler*
hodnocení

0x

Já používám většinou pánve i ostatní nádobí nerezové. Tento povrch se dá nejsnadněji čistit. Jestli je pánev očouzená zvenčí, to mi nevadí, ale i to by se dalo dobře udržovat čisté, pokud budeš čistit po každém použití.

hodnocení

Umývám po každém použití.

hodnocení

0x

Litinová pánev je dobrá, ale dlouho se nahřívá. Nehodí se na všechno.

Jednu střední pánev mám - smalt s keramikou? Ta je bezva. Rychle se nahřeje a výborně se myje, nic se na ní nepřipaluje.

Pak mám tefalky a ty jsou také dobré.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]