Nejste přihlášen/a.
Pan Martincakl Vám napíše,že takové věci se docela složitě počítají a má určitě pravdu. Já to nepočítal, jen odhadl. Krbovky mám 11 kW výkon,tuším 7kW do vzduchu a 4kW do vody. Visí mi na tom dva žebříky a pět radiátorů 100x60. Topí to až moc,do místnosti s kamny a ložnice jsem dal termohlacice,přebytek jde do chodby a koupelen. Kamna se nerosí,pokud je vracečka studená,hlídá to bypass s třícestným ventilem.
Těžko poradit,ono je fakt lepší to spočítat. U mně to klaplo,spíše to topí až moc,ale nemám problém vytápět dvorek. Když je horko,otevřu prostě okna . Velký radiátor bych nechal,uřídíte ho tou termohlavicí,při nastavené teplotě ho prostě vypne a teplo z vody jde jinam. Pro lepší odpověď potřebujete více podkladů - skladbu oken,zdí,zateplení,objem místností,výkon kamen a hlavně někoho,kdo to umí spočítat...
Podle výkonu, ten se počítá podle teploty vody a plochy radiátoru.
Pokud máš dva okruhy kotlový a radiátorový, tak máš v kotli horou vodu v radiátorech teplou = popisovaný problém není (dva okruhy doporučuju, jinak s tim bude problém) Kotlový může chodit samotíží = jedno čerpadlo na radiátorovém.
Na webu jsou doporučená schémata, nastuduj. Ppozor většina topenářů jsou prasata, hoděj to na co největší zisk a pak to je problémový typu nutno každý týden drbat výměník od dehtu...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.