Nejste přihlášen/a.
Ahoj, stavba neodpovídá podle plánu na katastru.
Mám vypracovaný geometrický plán a pasport stavby, co po mně chtěli na stavebním úřadě.
Teď mi schází poslední věc - od sousedů jednou větou napsat, že se jedná o stavbu, která takto stojí postavená už před rokem 1976. Jen mi jde o to, jak by ta věta měla být napsaná.
Já (jméno, bydliště) potvrzuji, že stavba (jméno, bydliště) byla takto postavená před rokem 1976 (podpis)
Je to takto možné napsat? Děkuji
Přijde mi to nějaké divné, proč by soused měl potvrzovat něco od r.1976 a pamatovat si, jestli to takto stálo již před 55 lety. A jaký vztah k vašemu problému on má. Ono ho to vůbec nezajímá. To je váš problém. Opatřit pasport, geometrický plán, nechat si to zkolaudovat a zanést do katastru. Soused s tím nemá nic společného
Dům je starý cca 100 let, kolem roku 1970 se přidávala jedna místnost k domku.
Na stavebku nemají dochované žádné původní výkresy, když se podívám na katastrální mapu, tak tam jde z hlediska letecké mapy vidět, že dům je větší než jak je zakreslený na katastru.
Bylo mi tedy řečeno, ať si udělám plány a od sousedů kteří tam bydlí déle (než to bylo přistavěno), nechat napsat tuto větu, aby se nemusel ten přístavek kolaudovat.
Vše co je přistaveno před 76, tak se nemusí kolaudovat, pouze mít plány na zapsání do katastru. (takhle mi to bylo řečeno)
Když jsem hledala vilu svého dětství, co zbourali kvůli uhlí, tak jsem oslovila Státní archiv města Mostu a poslali mi její plány a plánky dávné rekonstrukce. Fotku před demolicí nikdo z úředníků nepořídil, ač by to dnes byla historickí památka. Tu jsme měli svou, jen data nás zajímala, a z plánů se dalo dost vyčíst. Byla starší, než jsme předpokládali o půl století. Třeba v archivu taky uspějete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.