Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
elektricky kotol Protherm mi vypisal chybu F22 - nizky tlak. Neviem ale ktory ventil pouzit na dopustenie studenej vody. Foto prikladam
Vdaka
Jediné 2 zavřené kohouty -páčka kolmo na osu potrubí - kohout zavřený . Takže 2 a jeden je asi schovaný za 4?
Dakujem!, tlak mi ale teraz vyskocil na 2,5 (moja chyba, neskoro som to zavrel) nemam nejako tlak znizit, alebo je tam nejaka samoregulacia?
Edit: potom este tlak stupol na 2.8, ked to zohrievalo vodu, teraz v pokoji je 2.2, asi to necham tak, vsak?
I ve 2. poschoďovém domě zcela stačí tlak cca 1,0 Bar za studeného stavu.
To označené šipkou je pojistný ventil, ale klidně to přes něj můžete odtlakovat (zároveň vyzkoušíte jeho funkci).
Tímhle ventilem asi topení odtlakovat nepůjde. Je to pojišťák k bojleru. kotel má svůj vlastní pojistný ventil
1 bar na 2podlažní barák je akorát
nunici: Možná je to k bojleru, ale zmátla mne tam ta expanzka (a poměrně velká), před kterou je PV instalován. Proto si myslím, že je tam instalatér dal ještě jeden PV před expanzku systému "navíc"..
Jinak to zapojení přes hadice, to je teda extratřída..
medo: V tom případě je to opravdu pojistný ventil na přívodu studené vody do ohřívače vody (bojleru). Potom to musíte odtlakovat přes vypouštěcí kohout soustavy ÚT, nebo přes pojistný ventil elektrického kotle.
Tlak snizite uplne jednoduse. Tak jak odvzdusnujete radiatory, odvzdusnovacim ventilem na radiatoru. Bude to trvat dyl, ale jde to a nemusite hledat pojistny ventil atd.
dakujem velmi pekne, kotol radsej nechcem rozoberat. Skor ak by to slo cez rozdelova podlahoveho kurenia ale nikde tam neviem najst vypustaci ventil. Mozem to skusit cez ten ventil co je na obrazku oznaceny sipkou?
Ano přes tenhle vypusťte trochu vody
pojistný ventil na topení bývá obvykle řešený jako "koncový" - přívod a přepad, tenhle je "průběžný",klasický Myjavák. Expanzka je očividně pro vyšší tlak a nižší teplotu - k bojleru
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.