Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká je přibližná cena kWh

Od: evisk odpovědí: 6 změna:

Prosím rádce, zda by někdo věděl kolik stojí kWh při označení DO2d a 1T

Naprosto tomu nerozumím, ve faktuře je trochu nepřehled a musím nějak rozpočítat.

Děkuji, pokud mně můžete poradit, stačí alespoň přibližná cena.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Doplňte v odkazu Vstupní údaje a v Detail výpočtu platby vidíte jednotlivé položky za jednolivé služby; podle odebraných kWh, zde např. 5000kWh v sazbě D02d u ČEZ prodej, SM kraj, 3x25A jistič, Elektřina na dobu neurčitou

Jaká je přibližná cena kWh
Jaká je přibližná cena kWh #2

hodnocení

4x

Pokud máte fakturu za spotřebu, kterou potřebujete přeúčtovat, nebo prostě jen zjistit, kolik Vás zhruba stojí elektřina v rozpočtu na kWh, tak stačí vzít celkovou cenu na faktuře za spotřebu (tzn. bez odečtu uhrazených záloh) vč. DPH a tu podělit součtem spotřeb kWH v daném období. Raději uvedu příklad. Došla Vám faktura, že máte doplatit 2500,-. Uhradili jste zálohy 12500,- tudíž celková spotřeba činí 15000,-. Na zadní straně je pak uvedeno (pokud máte zúčtovací období od 1/1 do 31/12, tak dobrý, ale pokud ne, pak to vypadá následovně): 13/10 - 31/12/2019 kWh 260 a od 1/1-12/10/2020 kWh 1740. Celkově je to tedy 2000 kWH za uvedené období, což vychází sazbou Kč 7,50/kWh. Pokud přeúčtováváte (např. nájemci) jen období roku 2020 musíte udělat podíl tj. 15000 Kč : 2000 kWH x 1740 kWh tj. Kč 13 050,- přeúčtujete.

Hodně záleží na tom, co Vás skutečně zajímá.

hodnocení

3x

cca 1,5 - 2 Kč za kWh. V tom nejsou započítané pravidelné poplatky ani cena za distribuci. V praxi včetně distribuce kolem 4-5 Kč za kWh. + pravidelné poplatky dle jističe a distributora.

doplněno 05.03.21 16:21:

Třeba u nás dle ceníku Eonu, tarif D02d klasik:

Obchodní cena: 2,1 Kč / kWh
Distribuční cena: 2,2 Kč / kWh
Jistič 3x25A: 126 Kč / měsíc
+ nějaké drobné jako daň z elektřiny, cena za systémové služby, cena za činnost operátora, podpora elektřiny z obnovitelných zdrojů...

hodnocení

3x

Pokud to potřebujete rozpočítak na kWh , jsou 2 možnosti - buďto sčítat kolonku po kolonce , nebo jednoduše vydělit celkovou částku spotřebovanýma kWh. U varianty 2 je třeba počítat s tím že jsou zde započítané i fixní náklady

evisk
hodnocení

Nyní jsem chtěla dát body, ale nejde mně to. Omlouvám se všem rádcům a děkuji za dobré nápady.

Beru zpět, teď se mně podařilo, sláva.

joudic*
hodnocení

0x
nejlepsi je pocitat 5kc, a az prijde faktura celorocni, tak si to vydelit a ziskat prumernou cenu za kwh ten rok vcetne vsech poplatku a kravin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]