Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lepení polystrenu na hurdisky

Od: lukasmuseznam odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

řeším lepení polystyrenu na hurdisky z důvodu nechci nahazovat strop nalepení 1cm polystyrenu abych dorovnal s profilem I. Poté celé natáhnout do perlinky. polystyren byl lepen 40% plochy po celém obvodě, polystren jsem nektvil z důvodu vrtání do hurdisek je nežádoucí. jako celek to drží ale jsou místa kde jsou hluché místa (není nalepeno) jako řešení nejspíš místa vyříznout a opět přelepit. Jelikož je to 1 cm polystren tak se snadno promáčne a tam je přesně vidět kde není nalepeno, kdyby byl polystren 10 cm tak nic nepoznám nedokážů promáčknout :D.

prosím za komenty děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Můj názor je ten, že to je nespolehlivé. Časem se polystyren místama odlepí. Jak se to potom přes tu perlinku opraví, když se to odfoukne, nevím. Osobně bych to klasicky nahodil vápenocementovou omítkou a přeštukoval.

hodnocení

2x

A ty řešíš něco co už máš hotové?

Lepit tam polystyren pouze částečně (na 40% plochy) znamená současné problémy.

Asi bych vzal montážní pěnu, propíchl polystyren špičkou a fouknul tam pěnu. Pak bych ještě musel nějak ten polystyren dotlačit a podepřít, než pěna zabere.

lukasmuseznam
hodnocení

Mám to z části hotové půlka je zaperlinkovaná, to lepení jsem provedl kolem celého obvodu a potom 3 vodorovné čáry. tohle řešení co píšeš mě také napadlo

hodnocení

2x

A potřebujete vědět co?

xenofob
hodnocení

0x

na lepení polystyrenu jsou fasádní lepidla, lepší je lepidlo s vlákny které se používá k lepeni zateplovacách desek z minerální vlny, napříkald z hornbachu

lepit na buchru nedoporučuji, osobne bych nerovnosti srovnal lepidlem a použil slabší izolační desky multipor..lehkou maltu multipor a vrstvu perlinky, když se to dobře srovná není nutná další vrstva omítky

hodnocení

0x
Ak nechcete nahadzovať, tak tam natiahnite sadrovú omietku. Pracuje sa s ňou jednoduchšie, lepí ako žuvačka. Akurát pred tým oceľové nosníky ošetrite základnou farbou. A v mieste nosníkov do nej rovno vložte perlinku.
S tým EPS to znie ako veľa práce a ako píšete - bude to odfukovať.

jabraka*
hodnocení

0x

Několik let jsem se zabýval lepením dekoračních čtverců na různé stropy.Používal jsem nejraději silikon v tubě,Nejlépe acetátový.Nanášel jsem 5x5 dávek jako pecky meruňky.přitlačil na strop a hotovo.Drží i po 20 letech.Nehledě na to,že pak už nebyla nutnost dělat štuk.Strop je ze vzhledového hlediska perfektní,a dá se i po 10 letech vymalovat jako štukový.

JABRAKA

ondrap
hodnocení

0x

Já lepil 10cm na hurdisky v I profilu tak, že bylo lepeno na pěnu a kotveno turbošrouby s talířky na zateplovací systémy (vypadá jako hmoždinka na polystyren bez nožičky). Předvrtáno dlouhým 6 mm vrtákem do železa bez příklepu. Je to tak již 7 let a se stropem se nic neděje!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]