Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň,
Chystám sa klásť vinylovú podlahu (pero a drážka) v priestore chodba spojená s kuchyňou a tvar miestnosti je U s tým, že je tam jedna priečka navyše (viď nákres). Je možné tam položiť vinyl v jednom kuse? Ide mi o to, že keď sa dostanem po okraj tejto priečky, mal by som začať klásť podlahu v opačnom smere (nemyslím orientáciu podlahy) - tým myslím ísť zprava doľava (opačne ako naznačuje šípka). Je to možné, alebo ako sa to v praxi rieši?
Ďalej ma zaujíma, či môžem klásť podlahu v chodbe, ktorá má šírku 120 cm jednotlivými dielmi v jednom kuse - tzn, neboli by tam 120cm kus vinylu v kuse - neboli by tu žiadne preklady ako napr. 30+80cm..
Dopredu ďakujem
No mne tam ide o to, že začínam klásť podlahu zľava doprava (na obrázku ako ukazuje šípka a začínam v tej nudle). Akonáhle sa dostanem na koniec priečky tak áno, zarežem lamelu a pokračujem až na pravú stranu kuchyne (na obr. hore). Je ale možné vkladať potom lamely opačným smerom (tzn. na obrázku zprava doľava - opačne ako tam ukazuje šípka. to by znamenalo, že by som lamelu so stranou kde je pero vkladal do lamely so stranou, kde je drážka, pričom táto už leží na zemi, správne by sa to malo robiť tak, že sa má vkladať lamela s drážkou do lamely s perom pričom na zemi je položená práve lamela s perom. A to práve neviem či je možné. Neviem, či je to takto pochopitelnejšie.
K tej oprave, tam som sa splietol len v jednom slove (boli, neboli)
Ďakujem
Proč za příčkou dávat lamely prava doleva? Dojedeš k příčce, vyřežeš to jak je potřeba a může se stát, že malý kousek první lamely za příčkou nebude do čeho zaklapnout. Ale naměříš si ten kousek, uřízneš a začneš jako na úplným začátku. Dáš tam onen kousek, velký podle potřeby a k němu doklapneš další kus, co už přijde do lamely u příčky. Já v tom prostě žádný problém nevidím.
pozri na obr. Nechápem, ako možem pokračovať pokladanie smerom doľava keď už som za priečkou (červená šipka s X). Chápem, že v smere doprava (zelená šipka s fajfkou) je to OK, ale neviem ako to pojde keď to tam začnem "dokladať" opačným smerom pretože tam by to bolo pero do drážky, nie drážka do pera..
Pochopil jsem Vás tak,že chcete začít pokládat zleva,z té nudle. Šlo by to,ale je to pakárna na zaměření,aby se sešly lamely. Pokud začnete zprava,nevidím problém. Dojdete ke zdi a prostě pokračujete dále. A nechápu pojem "vinyl v jednom kuse" vs."podlaha pero drážka"... Tak jako tak,začal bych zprava.
Vy myslíte, aby som začal z pravého horného rohu smerom dole, správne? Áno to by šlo vlastne, ono ja som to trošku zjednodušil, tam v pravom dolnom rohu tá chodba ešte pokračuje cez také zúženie smerom doprava, ale tam to asi budem musieť prerušiť prechodovou lištou, čomu som sa chcel vyhnúť.
Ďakujem
Tak inženýři pochopili . Začněte zprava doleva a nemusíte řešit , že se za příčkou musíte otočit a dávat drážku do pera (ale taky to jde).
Ve druhém případě do můžete taky dávat na šířku bez překládání, jen střídejte pokud možno díly s rozdílnými vzory (pokud na tom záleží, jinak je to jedno jestli je to komora)
OPRAVA
Dobrý deň,
Chystám sa klásť vinylovú podlahu (pero a drážka) v priestore chodba spojená s kuchyňou a tvar miestnosti je U s tým, že je tam jedna priečka navyše (viď nákres). Je možné tam položiť vinyl v jednom kuse? Ide mi o to, že keď sa dostanem po okraj tejto priečky, mal by som začať klásť podlahu v opačnom smere (nemyslím orientáciu podlahy) - tým myslím ísť zprava doľava (opačne ako naznačuje šípka). Je to možné, alebo ako sa to v praxi rieši?
Ďalej ma zaujíma, či môžem klásť podlahu v chodbe, ktorá má šírku 120 cm jednotlivými dielmi v jednom kuse - tzn, BOLI by tam 120cm kusy vinylu v jednom kuse - neboli by tu žiadne preklady ako napr. 30 80cm..
Dopredu ďakujem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.