Dobrý den, Chci se zeptat, jak se dá řešit věčné obtěžování od sousedky? Vypadá to asi takto. Bydlíme v panelovém domě cca už 10let. Sousedka o které mluvím, tady bydlí od jaksi a dělá problémy snad všem co v paneláku bydlí. Všechny šmíruje z okna,návštěvy okřikuje na chodbách. Vadí jí když někdo jde po schodech, nebo si někdo s někým chvílí povídá na chodbě, nedej bože, že by jste zadupali, nebo zakašlali. To hned otevře dveře a začne po vás křičet a nebo jen bouchat na své dveře od bytu. Bydlí tady i rodina, která má dva mladší kluky a ti se této sousedky bojí. Když nám zemřela jiná sousedka, která pro nás byla I kamarádka, zjistili jsme to první a zavolali policii a udělali vše co se v této situaci děje, tak i s tím měla problém. Ve chvíli kdy naší kamarádku odváželi havrani, tak po všech ječela že dělají hluk a že chce ticho. Podotýkám že tyto všechny situace co jsem vypsala byli před 22h. Možná až na to úmrtí, ale to každý inteligentní člověk pochopí. Dále jsem přijela zrovna z porodnice, a sousedi co nás potkali na chodbě nám gratulovali, opět vylezla a začla po všech nadávat. Nyní jsem v rizikovém těhotenství a pořád mi nedává pokoj. Napadá malou,že vydává divné zvuky. je jí rok a 3měs. Umí mě pořádně vytočit. Dělá fakt hrozné scény. Mám na to i svědky. Myslíte že policie by s tím mohla něco udělat? Nebo jak by jste to prosím řešili vy? Opravdu se s ní po dobrém domluvit nedá. Ani vás nepustí ke slovu q jede si své. Děkuji za rady. doplněno 03.03.21 19:53: Zapomněla jsem dodat že sousedka je ve věku 70+
já nevím ale asi bych se neudržel a razil bych pořekadlo na hrubý pytel hrubá záplata a dal ji dvě po tlamě tak že by ji sopel na krku závit vyřezal že by si to podruhy rozmyslela, ale v žádném případě vás k tomuto činu nenabádám, řešte přes přestupkovou komisi, policii přes družstvo nebo co tam máte a nebo začnite skutečně dělat kravál a bordel třeba si to rozmyslí a bude i zdravit
lh*
Ano, vidím už rudě a kolikrát mě to i napadlo, ale bohužel tím bych si moc nepomohla. :D
Vše co de oficielně dělat je na dlouhej loket a mine se většinou účinkem Chce jí to oplácet stejnou mincí a nedat se možna kdyby se našel někdo kdo by jí dal beze svědkú pěkně po hubě asi by to taky mohlo zabrat Ja bych věděl i spoustě dalších zpúsobú jak ježibabě znepříjemnit život ale asi by ste mě tu za to nepochválili
Priestupkova komisia miestneho uradu, nahlaste ju za narusovanie susedskych vztahov. Dohodnite sa viaceri v bytovke, aby ste to podali naraz. Vsetky jej excesy nahravajte na mobil. Pri len drobnom naznaku ohrozenia (vyhrazky nasilim) volajte policiu a oznamte im obavu o zivot, opat je vhodne mat nahravku. Ak ju budu chodit riesit pravidelne, mozno skrotne. Podla vsetkeho je ale dusevne chora.
Myslel jsem, že mezi podmínky poraďte.cz patří nenabádat k trestným činům. Ublížit na těle k tomu patří. Tazatel může pouze nahrávat urážky a následně se soudit. doplněno 03.03.21 19:50: A ještě se může odstěhovat, ale to si opět souseda nevybere a může být i hůř
anonymni357
Velmi souhlasim,ja se nekdy vyjadrim nevhodne,byl jsem i potrestan za idiota,myslim,ze pravem,mel jsem se krotit.
Nechapu ovsem toleranci vyzev k nasili,to by tady casem byl zakon silnejsiho a skoncili bychom u Samuela Colta..Do verejneho prostoru to nepatri!
Vsimnete si,ze tyto vyzvy jsou dokonce nekolikrat oceneny ostatnimi!
Vzpomněl jsem si na situaci, které jsem byl svědkem. Stěhovací vůz si musel zajet na chodník a stěhováci nosili věci do bytu. Jedna drbna si hned povídala schválně nahlas s druhou, jací jsou to hulváti,že zajeli na chodník atd. Ten stěhovák jen na ni do patra zařval- zajeď babo nebo tam na tebe vlítnu ...a zajela tak rychle jak Němec do krytu- vyřešeno.
lh*
Ano, to chápu ale i něco takového padlo a vůbec to nezabírá, ani po dobrém, ani po zlém. Přijde mi že paní má nějaký druh demence, ale ani toto jí neopravňuje šikanování lidi v baráku.
Toto doverne poznam z nasej bytovky. Co je zaujmave, na tom istom poschodi byva psychiatricka, podla jej slov ide o nieco z okruhu bludovych poruch. Problem bol vyrazne horsi, ked pani bola mladsia a fyzicky silna. Teraz nevladze a zlepsilo sa to.
Pokud Vás osobně fyzicky nenapadá, pokud Vám nedělá nějaké naschvály jako třeba nevím, smetákem zapřená klika u vchodových dveří atd. tak bych ji osobně začal zcela IGNOROVAT. Prostě by mě vůbec nezajímala, kdybych ji potkal na chodbě, jako by tam nebyla. A její blbé kecy bych měl u kaďáku
A co to otočit? Až začne řvát, tak servilně na ní : Dobré ráno, paní XY...jakpak jste se dnes vyhajala? A copak budete vařit dobrého k obědu? Dáte mi recept? Já dnes budu trochu hlasitější, ale vy jste chápavá a jediná v domě, kdo s tím nemá problémy. Stavte se někdy na kafíčko, pokecáme...
id
Přesně tak, a hned při pozdravu vytáhnout mobil a sdělit bábě, že si jí budete nahrávat, Třeba to zabere.
a bába je v nájmu nebo ve svým?:: pokud v nájmu tak řešení je jednoduché...pohrozit ji, že se jí může stát, že ji vystěhují...pokud ve vlastním...tak jak tu zaznělo...zjebat jí na 3 doby a vůbec se s ní nesrát...bože to by bylo něco na mě...
lh*
Byt vlastní dcera, snad všichni od nás jí sprdli několikrát. Ta baba si jede prostě svoje. Asi opravdu bude psychicky nemocná.
tak pokud leze na nervy vsem ve vchodu tak bych to resil jednoduse, pokazde co nekdo pujde kolem tak ji treba zazvonit na zvonek, zaklepat na dvere, ve dne v noci , proste ji zacit delat naschvaly , kdyz zacne jecet tak ji taky pekne nahlas poslat do patricnych mist
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.