Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne, mám suterénní místnost, asi 150 cm pod úrovní okolního terénu. Kousek nad zemí je provedena vodorovná vrstva hydroizolace. Zevnitř je vidět betonový základový pás a cihlové zdivo nad ním, které je suché. Podlaha je kamenitá, dům stojí na skalnatém podloží, podlaha je tedy jakoby přírodní. Objevuje se mi vlhkost u základového pásu. Možná je natahována podložím. Každopádně uvažuji o odkopání zeminy a natření cihel nějakou hydroizolační stěrkou, nebo položením svislé vrstvy izolace, pro jistotu. Firma se do toho ale moc nehrne protože zdivo v suterénu je suché, a tímto bych spíš prý zamezil odlivu vlhkosti ze zdi, která se tam dostane třeba právě podložím. To moc nevím jak, přece neprojde přes 40 cm betonový pás. Ale zase mi docela dává smysl, co říkají, protože voda se pak bude moci dostat jen dovnitř a nebo stoupat výš. Poradil by někdo?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.