Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nárok na rekonstrukci městského bytu?

Od: lucije odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, získala jsem městský byt, ale je ve špatném stavu před rekonstrukcí. Ráda bych tam zrekonstruovala alespoň kuchyň a koupelnu protože to opravdu nevypadá dobře. Nevíte jestli mám nárok na to aby rekonstrukci zaplatilo město? Nepište mi prosím rady ať se zeptám na městském úřadě, mám to v plánu, ale nejdřív jsem se chtěla zeptat zda s tím nemáte někdo zkušenost nebo o tom něco nevíte. Díky

Lucije

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, neznáme podmínky, za kterých Vám byl byt poskytnut (možná je jeho horší stav zohledněn v nižším nájmu). Myslím si, že nárok nemáte, ale požádat město můžete a to buď vyhoví nebo nikoliv či jen částečně. Ono záleží i na tom, kolik penízků má radnice na údržbu svého bytového fondu. Mám zkušenost, že je lepší žádat začátkem roku, kdy je peněz relativně dost a koncem roku, jak se peněz nedostává, už se řeší většinou jen havarijní opravy. Zkuste to a uvidíte (radnice by investovala do svého majetku). Zdravím!

hodnocení

0x

Tyto informace se dozvíte od sousedky

jabraka*
hodnocení

0x

Jak říká "Ben" stav bytu je určitě kromě jiného zohledněn v nájmu.Je jisté,když město investuje do zvelebení bytu,zvýší nájem pro zhodnocení vyšší kategorie bytu.Pro vásby bylo levnější,zažádat o možnost rekonstrukce ve vlastní režii a pak město nemá nárok kvůli tomu zvýšit nájem,

JABRAKA

Jenže to je investice do "cizího" což může být problém do budoucna. Pokud by uživatel z bytu odešel bude mu město platit tuto investici?
iz*

@IvanHorseman > podle mne ne, protože by ten, kdo by rekonstrukci provedl, dál bydlel za nižší nájemné.

Bez souhlasu majitele bytu přece nelze provádět jeho rekonstrukci. Možné to je pouze za souhlasu obou stran a za předem daných podmínek.

iz*
hodnocení

0x

Nárok byste mohla mít v případě, že by město muselo kuchyň a koupelnu opravit, protože by se nedaly užívat (nebo by jejich stav užívání bytu ztížily).

Je ale potřeba se s majitelem bytu předem (nejlépe písemně) dohodnout.

Kdybyste se do rekonstrukce pustila bez zmíněné dohody, nemuselo by Vám město nejen přispět (či rekonstrukci uhradit), ale mohlo by při ukončení nájmu požadovat návrat do původního stavu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]