Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svářecí kukla nestmívá

Od: free odpovědí: 9 změna:

Mám samostmívací kuklu, která už špatně reaguje na oblouk. Nevím na jakém principu to funguje, zepředu je solární panel, baterie se vyměnit nikde nedá. Má někdo zkušenost, jak kuklu oživit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Viděl jsem několik stmívacích a všechny měly baterie, které se daly vyměnit.

Co je to za značku - není to nějaká levná čína?

free
hodnocení

je to nejaky mar-pol ,, vim ze drazsi kukly maji vymenitelnou baterku. Tato bude z levnějších, a baterie možná zalepená v plastu - nevím jestli tam vubec nějaká je. Ale že by ty kukly byly po vybití na vyhození se mi nechce věřit.

hodnocení

1x
Pokud není na první pohled vyměnitelná baterie, pak se dají lepené spoje rozkuchat a vyměnit lithiové baterie, většinou jsem tam našel typ 2032, 2ks...po výměně normální funkce kukly...zkuste, pokud jste jen trochu zručný.. Je to třeba vymontovat i s potenciometrem (u některých typů; ty, co jsem opravoval, to tak bylo). Ještě mám někde rozebranou jednu z mnoha, neopravitelnou... nebo jen neopravenou?

Není kukla jako kukla... Jednou jsem chtěl vyměnit na kukle Fronius (staršího data) baterii a rozřezal jsem obal a byla tam napájená CR2032 s nabodovanýma vývodama, ale byla zalitá v pryskyřici.. Oživil jsem ji, ale už nikdy nešla tak dobře zasunou do kukly. Byl to takový zásuvný modul Vydržela s tou baterii 10 let..

Dají se koupit baterie CR2032 s nabodovanými vývody do plošňáku, buď na ležato nebo výšku... i toto jsem řešil...

111®
hodnocení

0x

no buďto nechat na slunci nabít, nebo kouknout na youtube, tam výměna je ve videu, ale některé jsou lepené tak se tam špatně dostává...ale vyměnit jsou...

free
hodnocení

aha podívám se,,,a zkusil bych vyměnit i za cenu toho že někde rozvrtám plast.

asd1
hodnocení

0x

Obvykle chcíplá baterka, u levnější kukly se při výměně musí vykuchat. U lepších jde vyměnit normálně...

hodnocení

0x
A nerozvrtal sis jenom nastavení citlivosti a prodlevy které je zevnitř kukly? Dalo mi dost práce to nastavit tak aby to fungovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]