Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Holka a dva kluci v jednom pokoji

Od: annonym odpovědí: 15 změna:

Ahoj. Je mi 13 a chtěla bych vlastní pokoj. Teď jsme v jednom dohromady 3, já a mí dva bráchové - když přijede babička, je tu i ona (o kotěti nemluvě). Se dvěma kluky, přičemž jednomu je 7 a druhému téměř 17, je to na nic - večer se tu učit nedá, protože se kvůli tomu mladšímu musí v 8 ,,zhasnout a spát", ale ten starší se ještě do 2 do rána dívá na videa...

Samotná místnost je poměrně velká, ale je úplně v podkroví, takže se sem přes zkosené stěny nedá dát ani šatní skříň. Z ostatního nábytku - no, mám tady malou skříňku od babičky z půdy, která byla jen přetřená bílou barvou, velký stůl, který mi udělal taťka (ale nedodělal..) a matraci na zemi. Jako noční stolek je tu takový ,,schod" přímo do zdi, na které jsou dvě okna.

Nejvíc mě ale mrzí to, že máme i volnou místnost. Ano, musela by se položit nová podlaha a zdi obložit sádrokartonem, ale myslím, že ve financích problém není. Mamka s tím souhlasí, bráchové taky, problém je jen s taťkou.. ,,To je zbytečné, však ti tam nic nepřekáží, kdybysis tam uklízela tak tam máš spoustu místa.." (to se většinou na zemi povalují hračky, se kterými si kočka právě hraje)

Opravdu už nevím co dělat. Prosila jsem ho několikrát, uklízím si pořád a všichni s tím souhlasí. Prosím, nemáte nějakou radu?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Musíš na to přes mamku. Ta by přece sama měla vědět že 13letá holka už potřebuje mít aspoň minimální soukromí a pokud není problém s prostorem ani financemi, pak je takový pokojíček záležitost na týden práce.

sisin
hodnocení

2x

Jako první mě napadlo spojit se s tím 17 letým bratrem, který by se na tom pokojíku vlastně naučil nějaké základní, stavební práce. Ten sádrokarton vyžaduje nářadí a něco vědět o postupech.

Je vyřešené topení, elektrika?

A nakonec, když by brácha něco skutečně zrekonstruoval, tak by třeba v místnosti chtěl být sám. Proč by se měl trápit s mladším bráchou.

Také si myslím, že bys měla mít svoje soukromí.

Tátovi se nechce pracovat?

jenda22
Aso tata vi, ze to znamena vse predelat a za drobne to nebude.
sisin

Ale tazatelka píše, myslím, že ve financích problém nebude.

jenda22
Ze si neco mysli neznamena, ze to tak je. Mozna by otec musel predelat topeni atd. Je fajn nekomu organizovat praci aniz o to kdo stoji.
sisin

jenda22 13.38 - Je fajn nekomu organizovat praci aniz o to kdo stoji? *ee*

Nekomentuj moji odpověď, ale poraď tazatelce! Kde je Tvoje rada? Ta tady jaksi chybí.

jenda22
Nesnazte se radit za kazdou cenu. Detske dotazy maji k pravde dost daleko.

@sisin

jedna věc je "nabouchat" sádroš. To je nejvíc vidět ,ale to je tak 1/3 práce

v jakém stavu jsou okna? Co topení,elektřina, přístup ( schody,dveře...)

sisin

Proboha nunici - vy snad neumíte číst, co se do mě navážíte? Přečtěte si oba dva, že píšu, že je potřeba mít nějaké nářadí a znalosti.

Vzdyť to píšu, jako první odpověď ve 22.30, jestli je vyřešené topení a elektřina v tom volném pokoji.

Nesnažte se odpovídat za každou cenu - to je taky perla, opravdu.

ksa
hodnocení

2x

No hele, řeknu ti, jak jsem to udělal já. Sdílel jsem pokoj se stejně starým bratrem, ale nechtěl jsem s ním být v pokoji, protože chrápal, nahlas se smál, pouštěl naschvál písničky do 5 do rána, budík si neuměl vypnout a další věci. Taky jsme měli pokoj, nedodělaný, bez topení, okna profukovala. Prostě jsem se tam přestěhoval. Vzal jsem postel, stul a šmitec. Vsichni mě přemlouvali, ať tam nebydlím, že je tam zima, nastydnu a já nevím co ještě. Dal jsem si mikinu, péřovou peřinu a zůstal tam. Topil jsem si přímotopem. Časem se ten pokoj dodělal, když uviděli, že to myslím vážně, že potřebuji vlastní pokoj.

Tobě radím to stejné, vem si matraci, nedodělaný stůl a přestěhuj se tam. Oblečení si dávej třeba na pytel na zem. Pak se tě třeba otec zeptá, jestli to myslíš vážně. Tak mu řekni, že nemáš ani postel, spíš jak bezďák na zemi, matrace a nedodělaný stůl jsou tvé věci, jestli je na to pyšný, jeslti to on myslí vážně, že by takhle měla jeho dcera vyrůstat.

pb®
hodnocení

1x

Já bych tedy udělala vlastní pokoj 17 letému chlapci. Měl ho mít už dávno. Nepřijde mi vhodné, pokud to nemovitost umožňuje, aby skoro dospělý muž sdílel pokoj s mladšími sourozenci. Jako pubertální slečna bych vážně nechtěla být přítomna u bratrovy raní erekce, nedejbože noční masturbace. Taky by si třeba chtěl přivést slečnu, ale k dvěma sourozencům to nejde. Vlastní pokoj nejstaršího bratra měli rodiče řešit před dobrými 5 lety. A ten stávající by pak jistě šel nějak vizuálně přepažit nábytkem či závěsem, abys měla soukromí od mladšího bráchy.

hodnocení

0x

Když se všichni spojíte, třeba tátu překecáte. Můžeš argumentovat i klidem na učení. Jinou radu nemám.

asd1
hodnocení

0x

Začal bych makat na tom volným pokoji. Nejspíš to tátu vyhecuje a konečně se rozhoupe udělat ten holčičí pokoj..

hodnocení

0x

Když se tátovi do toho moc nechce, zadejte to šikovnému hodinovému manželovi.Ten si s tím poradí a tátovi se hned uleví, že to nebude muset dělat

anonnym*
hodnocení

Topení, elektřina i okna jsou hotová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]