Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna výpustě v umyvadle

Od: olili odpovědí: 8 změna:

Mám 12 let staré umyvadlo a přestalo fungovat táhlo... špunt zapadl a na páčku za baterií nereaguje... vytáhla jsem ho tedy ven... Dostala jsem radu koupit si bezproblémovou výpusť "click-clack" ale nevím jakou velikost, co konkrétně mám kde změřit, abych nekoupila špatnou... Vzhledem k situaci, kdy řemeslníci do bytů nesmí a já nesmím do žádné prodejny, kde by mi poradili, jsem nucena koupit něco přes internet a zvládnout to sama... poradíte prosím...?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Zezhora je jen jediný rozměr , ale je několik variant napojení vpustě na sifon. Pokud si nafotíte tu část mezi umyvadlem a sifonem (případně vymontujete ) , není problém podle ní koupit díl se stejným způsobem napojení

click-klack taky není bezproblémový systém, klasický špunt je co se týče funkčnosti a životnosti nepřekonaný

hodnocení

5x

Překvapily mne dvě věci - řemeslníci nesmí do bytů? Moc opatření nesleduji,ale po bytech normálně chodím a dělám tam.

- Bezproblémový click clack? Tento systém naopak považuji za vysoce poruchový,asi Vám nevydrží 12 let.;). Změřte průměr odpadu a prostě tam kupte starý osvědčený gumový špunt.

karel10

Ano, mohu potvrdit poruchovost, že jeden klik-klak musím zrovna příští týden vymenit u jednoho umyvadla co máme tak rok a půl. A u vany už klik-klak taky nějak drhne ...

Myslím že je to tím že se do něj dostala špína (vlasy) a pak na to všichni mačkali jak sloni až se to zaseklo uplně než jsem to stihl vyčistit ...

hodnocení

0x
Zkuste to aspoň pořádně nafotit, včetně změření průměru díry. Třeba vám tu z fotek bude někdo na dálku schopný poradit.

111®
hodnocení

0x

ale železářství jsou otevřená..

hodnocení

0x
Keď špunt vytiahnete, pozrite do odpadu, či sa v ňom bude pri pohybovaní s ovládaním hýbať hore-dole aj nerezová páčka, ktorá zdvíha špunt.
Najbežnejšou závadou býva povolená kontramatica držiaca zo spodu nerez šroub na tom špunte, o ktorý sa opiera pákový mechanizmus. Kontramatka povolí, šroub zalezie do špuntu a nedrží povysunutý pre možnosť odtoku. Šroub stačí povytočiť a zoštelovať. Nakoniec kľúčom pritiahnuť kontramaticu.
Ak sa kus v odpade hýbať nebude, môže byť povolená spojka pod umývadlom spájajúca zvislo vedené tiahlo ovládania s tiahlom vedúcim vodorovne do odpadovej trubky.

krtek6
hodnocení

0x

umyvadlová výpusť má jeden rozměr...pak je vanová...v instalatér centru ví..

hodnocení

0x

Máte dvě možnosti:

1) Zavolat instalatéra nebo hodinového manžela, ten s i s tím poradí, nakoupí správný click clack. Řemeslníci normálně fungují

2) Nebo si to koupit sama a tam je trochu problém v tom, že nevíte, co přesně potřebujete. Click clacky jsou principiálně s přepadem a bez přepadu, dále do plochých umyvadel nebo do umyvadel s větší tloušťkou hrdla . Velikost závitu je vždy 5/4. Další dělení je nepodstatné - špunt dovnitř nebo překryvný, dále jsou tvarově odlišné - kulaté i hranaté a i materiálově - většinou kovové chromované nebo keramické

Než bych vám to vše vysvětlil, doporučil bych variantu č.1

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]