Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
pokud se starší rodinný dům renovuje, navést plynové trubky ve zdi nebo je ponechat u stropu?
V domě plyn nebyl, je naveden nově.
Děkuji za odpovědi
Podle nejnovějších předpisů už "lze" plynové rozvody vést ve zdi, za určitých podmínek, ale těch problémů kolem toho je tolik, že jednodušší bude je vést pod tím stropem.
A věděl byste ty podmínky? My ty trubky totiž ve zdi máme (nedávali jsme je tam my) a tudíž by mě zajímalo, zda je to tam v pořádku.
děkuji
Nejsem sice plynař ale na Vaši otázku snad najdete odpověď zde:
Jsou tam na konci článku odkazy na další díly problematiky vedení plynu (např. v podlaze) i odkazy na normy.
Taky by od toho plynového potrubí měla být udělána revize, případně si nějakého sežeňte a dotažte se ho zda je to v pořádku.
PS. není tady nějaký revizní technik plynu?
Když ale dojde k poškození trubek tak se musí dost pracně vysekávat.
Myslím že to, že v bytovkách a různých stavbách je dělali většinou podél zdi mělo svůj důvod...
Vlastně ani nevím jestli jsem je někdy viděl že by byly ve zdi...
Do zdi bych to chápal v novostavbě ale ve starším domě by se to muselo nejdřív pracně vysekávat a pak všechno další...
čím by se mněli ve zdi poškodit? Dříve se to muselo montovat jenom po zdi. Mám taky barák a když si vzpomenu na tu armaturu a spleť trubek původně tak to byla hrůza. Při nové přípojce šlo vše do zdi a vypadá to mnohem lépe a hlavně to nikde nepřekáží nejsou na tom pavučiny a prach nemusí se to natírat atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.