Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čistička vzduchu, prašnost

Od: creepy odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,mám v plánu koupit čističku vzduchu.Kolega co jí má(nevím kterej model)mi tvrdil že to strašně vysušuje vzduch.Jake máte s čističkou zkušenosti vysušuje/nevysušuje?A dotaz druhý:pokud je čistička zaplá zmírní se prašnost v bytě(domě)?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Když jsem byla malá,(tak 25 let nazpět)tak jsme ji chvíli měli. Dělala strašný hluk a vzduch nevysušovala. Nakonec ji naši dali pryč. Teď máme Winix Zero. Je úžasně tichá,vzduch nevysušuje, vyčistí místnosti rychle. Já kvalitu vzduchu nepoznám. Ale muž má problémy s dýcháním a prý se mu dýchá lépe. Prachu moc nemáme, vyšší prašnost nepozoruji.

72mona
hodnocení

1x
Ionic care testuji zhruba od Vánoc. Že by nějak méně ulpíval na věcech prach, to nepozoruji. Ale projevy alergie se mi citelně snížily a vzduch je takový svěžejší (nevím, jak jinak to popsat). Je ale třeba dodržovat intervaly mezi čištěním filtru. Když je víc zanesen, snižuje se účinek. Samozřejmě to nemá moc smysl používat při otevřeném okně. M.
futra

Přemýšlím ,že by jsme si ho pořídili do ložnice.Musí běžet 24 h nebo jen stačí několik hodin denně?

72mona
Já chci, aby to fungovalo co nejvíc, tak to nevypínáme. Ale myslím, že v návodu jsem někde četla, že nemusí běžet nepřetržitě. Jen se to doporučuje. Konkrétně ta moje je tak tichounká, že není vůbec slyšet. A to běží na plno ze tří možností. Jen nahoře je malé modré světýlko a to by konkrétně mě u postele rušilo. M.

futra - spotřeba je zanedbatelná, máme zapnuto nepřetžitě. Nikde není napsáno, že musí být u postele. Stačí kdekoli v místnosti, ale aspoň 30cm od stěny, nebo nábytku. Nastavuje se tlačítky účinnost podle kubatury místnosti (stále je to o Ionic Care).

72mona, mám podobné zkušenosti, už pár let mám čističku s jednorázovým hepa filtrem a uhlikovým předfiltrem ten lze občas vysavačem vysát, a uv lampou.
Celí den nemá smysl aby běžela, když v té místnosti většinu dne nejste, ideálně stačí 2 hodiny před spánkem ji zapnout, já ji zapínám těsně před spaním a časovač nastavím podle množství alergenů.

hodnocení

0x

Máme *co*, prašnost se nezmenšila, nevysušuje, a dle mého - zbytečně vyhozené peníze*ee*

Jen je to další kus něčeho, co se musí časem umýt *alene* Je to zapnuté jen proto, že se to koupilo za nemalé peníze *smich*

Naprosto souhlasím, osobní zkušenost.

Už jsem ten klump vyhodila.

futra
hodnocení

0x

Nedávno se tu někdo také ptal a dostal kladné odpovědi.

hodnocení

0x

Používáme čističky Ionic Care a jsme spokojeni. Nemají žádný ventilátor, proto vzduch nevysušují (produkují elektronický vítr). Máme v rodině dva kusy už asi dva roky. Žádný problém. Fungují na odstranění prachu i bakterií. Až při čištění lamel jsme zjistili, co vzduch v obýváku obsahuje nečistot. A to už máme děti odrostlé, takže velký pohyb zde není.

doplněno 01.03.21 18:24:

Ještě doplním, když je potřeba vyčistit, sama se přihlásí kontrolkou.

hodnocení

0x

Jak by asi dokázala vysušovat?

creepy
hodnocení

Co já vím?Jak sem koupil tak asi prodávám.Neznam nikoho kdo by čističku mel abych mohl porovnat info,tak se ptám zde.Jestli ktoku máš ještě nějakou chytrou připomínku napiš mi ji tady ale neodpovídají na otázku otázkou!Ještě takovouhle vym*danou otazkou!

hodnocení

0x

Vysušovat to samozřejmě neumí, to je nesmysl.

My máme nějaký Sencor, má tři rychlosti - na jedničku není slyšet, na dvojku moc neruší, na trojku už dost. Údajně svítí i UV do toho proudícího vzduchu, to trochu dezinfikuje, ale moc bych za to nedal. Ale když čistím nebo měním filtr a vidím to množství prachu, jsem rád, že jsem to nevydýchal já, ale ta krabice.

makk
hodnocení

0x

Kolega si plete pojmy. Vzduch vysušuje klimatizace a vzhledem k tomu, že se používá v létě, kdy je vlhkosti dost, tak to obvykle nevadí.

Čistička vzduchu je filtr, nic víc. Obvykle je tam nějaký předfiltr a pak elektrostatický filtr, to žádnou vlhkost ze vzduchu neodebírá. Důkaz pro laiky je snadný, kdyby to vlhkost odebíralo, tak by se někde v té čističce musela ta vlhkost hromadit ne? nebo by z ní musela být odváděna, jako je odváděna z klimatizace.

futra

Když ho chcete zrovna do ložnice, podívejte se na Heuréku na recenze a parametry, aby nebyl hlučný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]