Nejste přihlášen/a.
2x
1x
Přemýšlím ,že by jsme si ho pořídili do ložnice.Musí běžet 24 h nebo jen stačí několik hodin denně?
futra - spotřeba je zanedbatelná, máme zapnuto nepřetžitě. Nikde není napsáno, že musí být u postele. Stačí kdekoli v místnosti, ale aspoň 30cm od stěny, nebo nábytku. Nastavuje se tlačítky účinnost podle kubatury místnosti (stále je to o Ionic Care).
Celí den nemá smysl aby běžela, když v té místnosti většinu dne nejste, ideálně stačí 2 hodiny před spánkem ji zapnout, já ji zapínám těsně před spaním a časovač nastavím podle množství alergenů.
0x
Máme
, prašnost se nezmenšila, nevysušuje, a dle mého - zbytečně vyhozené peníze![]()
Jen je to další kus něčeho, co se musí časem umýt
Je to zapnuté jen proto, že se to koupilo za nemalé peníze ![]()
0x
Používáme čističky Ionic Care a jsme spokojeni. Nemají žádný ventilátor, proto vzduch nevysušují (produkují elektronický vítr). Máme v rodině dva kusy už asi dva roky. Žádný problém. Fungují na odstranění prachu i bakterií. Až při čištění lamel jsme zjistili, co vzduch v obýváku obsahuje nečistot. A to už máme děti odrostlé, takže velký pohyb zde není.
doplněno 01.03.21 18:24:
Ještě doplním, když je potřeba vyčistit, sama se přihlásí kontrolkou.
0x
Vysušovat to samozřejmě neumí, to je nesmysl.
My máme nějaký Sencor, má tři rychlosti - na jedničku není slyšet, na dvojku moc neruší, na trojku už dost. Údajně svítí i UV do toho proudícího vzduchu, to trochu dezinfikuje, ale moc bych za to nedal. Ale když čistím nebo měním filtr a vidím to množství prachu, jsem rád, že jsem to nevydýchal já, ale ta krabice.
0x
Kolega si plete pojmy. Vzduch vysušuje klimatizace a vzhledem k tomu, že se používá v létě, kdy je vlhkosti dost, tak to obvykle nevadí.
Čistička vzduchu je filtr, nic víc. Obvykle je tam nějaký předfiltr a pak elektrostatický filtr, to žádnou vlhkost ze vzduchu neodebírá. Důkaz pro laiky je snadný, kdyby to vlhkost odebíralo, tak by se někde v té čističce musela ta vlhkost hromadit ne? nebo by z ní musela být odváděna, jako je odváděna z klimatizace.
futra
Když ho chcete zrovna do ložnice, podívejte se na Heuréku na recenze a parametry, aby nebyl hlučný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.