Nejste přihlášen/a.
Přemýšlím ,že by jsme si ho pořídili do ložnice.Musí běžet 24 h nebo jen stačí několik hodin denně?
futra - spotřeba je zanedbatelná, máme zapnuto nepřetžitě. Nikde není napsáno, že musí být u postele. Stačí kdekoli v místnosti, ale aspoň 30cm od stěny, nebo nábytku. Nastavuje se tlačítky účinnost podle kubatury místnosti (stále je to o Ionic Care).
Máme , prašnost se nezmenšila, nevysušuje, a dle mého - zbytečně vyhozené peníze
Jen je to další kus něčeho, co se musí časem umýt Je to zapnuté jen proto, že se to koupilo za nemalé peníze
Používáme čističky Ionic Care a jsme spokojeni. Nemají žádný ventilátor, proto vzduch nevysušují (produkují elektronický vítr). Máme v rodině dva kusy už asi dva roky. Žádný problém. Fungují na odstranění prachu i bakterií. Až při čištění lamel jsme zjistili, co vzduch v obýváku obsahuje nečistot. A to už máme děti odrostlé, takže velký pohyb zde není.
Ještě doplním, když je potřeba vyčistit, sama se přihlásí kontrolkou.
Vysušovat to samozřejmě neumí, to je nesmysl.
My máme nějaký Sencor, má tři rychlosti - na jedničku není slyšet, na dvojku moc neruší, na trojku už dost. Údajně svítí i UV do toho proudícího vzduchu, to trochu dezinfikuje, ale moc bych za to nedal. Ale když čistím nebo měním filtr a vidím to množství prachu, jsem rád, že jsem to nevydýchal já, ale ta krabice.
Kolega si plete pojmy. Vzduch vysušuje klimatizace a vzhledem k tomu, že se používá v létě, kdy je vlhkosti dost, tak to obvykle nevadí.
Čistička vzduchu je filtr, nic víc. Obvykle je tam nějaký předfiltr a pak elektrostatický filtr, to žádnou vlhkost ze vzduchu neodebírá. Důkaz pro laiky je snadný, kdyby to vlhkost odebíralo, tak by se někde v té čističce musela ta vlhkost hromadit ne? nebo by z ní musela být odváděna, jako je odváděna z klimatizace.
futra
Když ho chcete zrovna do ložnice, podívejte se na Heuréku na recenze a parametry, aby nebyl hlučný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.