Nejste přihlášen/a.
Pokud si nechám vyrobit dřevěné okno,bude nějaký rozdíl v ceně, pokud okno nebude klasické dvoukřídlové se stejně širokými okny např. 120x60 - 120x60 ,ale bude mít rozměr 1 křídlo 120x90 a 2 křídlo 120x30?
Bude rozdíl v ceně? Viz obr.atypického okna (v okně meziskelní příčky)
Asi bude záležet, kde si to necháš udělat. Jsou vyrobci, či truhlárny, který jedou jen série a tam je každá úprava čehokoliv pekelně drahá.
Pak jsou truhláři, kteří dělají vlastně jen atypy a tam to je jedno.
U dřevěnýho okna se příčky většinou lepí na sklo, ve skle bývá jen kříž v barvě rámečku skla. Ale takhle ten kříž vypadá tak nějak divně. V tom větším díle bych to dal na prostředek a ne takhle ke straně. I ta spodní příčka vypadá všelijak, ale to záleží na vkusu každého soudruha.
Tak sem se psal do jedné firmy co vyrábí okna a ti mi napsali :
"Bohužel uvedené rozdělení křídel nebude možné, jelikož dřevěné hranoly v podobné délce nelze bezpečně opracovat. Minimální délka hranolu (šířka křídla) pro bezpečné opracování se pohybuje mezi 40-50ti centimetry (je to dáno vzdáleností pravítek a průměru frézovacího nástroje při podélném frézování profilu. Obecně pak asymetrické rozdělení nemá na cenu vliv, pokud se rozměrem nedostanete za hranici únosnosti standardního skla, či kování"
Tak to nechápu. Přitom plastové okno s rozměrem 1 křídla 30cm udělat lze (dnes jsem to venku viděl).Že by v dnešní době kdy je možné všechno,nešlo takto udělat okno dřevěné se mi nějak nezdá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.