Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přemístění elektroměru

Od: ye odpovědí: 10 změna:
Ahoj, chci se zeptat. Mám v domě elektroměr v předsíni, spolu i s rozvaděčem a pojistkami.
Chtěl bych elektroměr umístit na hranici pozemku k cestě. Přívod pro elektroměr by mohl být z jednoho ze 2 sloupu, které se nacházejí na hranici pozemku u cesty. Od elektroměru chci táhnout kabel do domu v zemi kde bych si nechal osadit nový rozvaděč.
Nyní je přívod z jednoho z těch 2 sloupu na konzoli umístěnou na štítu.
Co mám přesně po ČEZu požadovat ptají se jestli chci přemístit hds nebo jen elektroměr. Na každé je jiný formulář.
Popravdě nevím co se tou hds přesně všechno myslí,

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Aby nastalo plynulé přepojení elektřiny jak napsal @milancukrar, tak by jste si měl zajistit vybudování nové HDS - to bude tuším dělat ČEZ, potom elektroměrný rozváděč a natáhnout přívod. Pak oznámíte připravenost a ČEZ vám přehodí elektroměr a přívod v jednom termínu. Pokud nebudete mít kompletní přípravu, tak můžete být i měsíc bez elektřiny.

hodnocení

3x

No,a nyní máte HDS skříň kde?Je to většinou šedá plastová krabice kde jsou 3 nožové pojistky.Jestli na sloupu od kterého budete připojovat tak pouze žádost o elektroměr.Jestli na baráku tak žádosti obě,je blbost táhnout kabel od sloupu na barák do HDS potom nahranici pozemku do elektroměru a zpět do rozvaděče

hodnocení

3x

...pod konzoli nějaká krabic...

tomu se říká fejfarka, kde jsou pojistky pro Váš dům, tzv. patrony.

Vy musíte přemístit HDS, přesněji vybudovat novou, na hranici pozemku. Tu Vám revizák zreviduje, a pak teprve se může napojit na sloup.

Pak Vaše uváha "Od elektroměru chci táhnout kabel do domu v zemi kde bych si nechal osadit nový rozvaděč."

je naprosto správná.

HDS je

diskuse.elektrika.cz/...

ye
hodnocení

Díky za radu. Tedy ta fejkarka je HDS?

hodnocení

2x
Hds je ta skrinka pod konzoli. Budou v ni pojistky. Tuto skrin potrebujete presunout. To je ten nejvetsi problem . Cezaci musi odpojit stary privod ze sloupu a stahnout kabel po sloupu dolu, ktery ukonci hds skrini na sloupe, pripadne ten kabel dotahnou az k elmer skrini vedle ktere bude i hds. Nevim jak to ted presne provadeji. Zbytek uz neni problem. Kdyztak prosim napiste co to obnaselo. Taky me to v budoucnu ceka, tak bych byl rad za konkretni informace :)
ye
hodnocení

Jasně napíšu, co a jak. Sám jsme zvědav, i na cenu.
Uz jen solidni cifra je za ty rozvadece. Pak kabel taky bude neco stat.

Nevím jaká je to vzdálenost, ale materiálově zhruba 8.000,- a pak práce tak 6.000,-. Pak mi to i revizí přípojného místa vychází na 15.000,-. HDS je věcí ČEZ, ale už jsem se setkal u jednoho zákazníka, že něco platil, ale nevím podrobnosti.

danecek*

Ze své zkušenosti můžu říct, že ČEZ skřinky mění jen na svých akcích, např při rekonstrukci vedení v celé ulici. Tohle je ale akce tazatele, obávám se, že to celé jak papírově, tak finančně pujde za ním. Dodavatel mu jen stanoví podmínky, za jakých mu to povolí. Musí to dělat elektrikář profesionál podle projektu. Tazatel jim ale může pomoci tím, že si vyběhá všechny papíry, vykope příkop, osadí pilíř atd.

ye
hodnocení

Díky za odpověď, 3 nožové pojistky na sloupu nejsou, ani v domě jsem je nezaregistroval.

Z boku na domě je ještě pod konzoli nějaká krabice ve výšce asi 3-4m.

Může to být tam?

Vyplním teda i tu druhou žádost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]