Nejste přihlášen/a.
Dobrý deň, existuje prosím nejaký špeciálny nástroj na odizolovanie káblov cyky-lo? Niečo s čím by sa dalo odizlovať vodič aj priamo v krabičke (je tam pomerne málo miesta a krabička má 4,5cm na hĺbku takže odizolovať kábel priamo pri jeho vstupe do krabićky ide dosť zle a mám strach, aby sa neporušila aj izolácia samotných žíl). Ďakujem
Používám tento nůž, jde to s ním dobře při troše opatrnosti; jde to i tímto; a na odizolování žil kabelu toto. A pokud umíte...tak umíte; a pokud ne, nic nepomůže...ani praxe, i s takovými jsem se občas setkal...
Mohu doporučit tento typ kleští (od různých výrobců - rozdílná cena i kvalita), stříhání, odizolování, lisování dutinek...hlavně pro výrobce rozvaděčů MaR, i ovládací obvody silnoproudu...hlavně při používání vodičů CYA ...tady přehled
Jokari (klasické s oročným nožíkem) je dobré tam kde se odizolovává s velkým místem, čili v podstatě rozvaděč. Na zbytek používám lámací nožík- malý, je to prostě o rutině a citu.
Nemám s tím problém a nepoužívám nic speciálního. Kabel si nechám co nejdelší,kdy jde ještě stočit do krabičky. Holím je až po omítkách,radši i po malování. Natáhnu ho,nastřihnu,chytnu do kombinaček jeden drát,zbytek do ruky a táhnu od sebe,v krabičce to přidržím palcem ke dnu. CYKYLo jde naprosto v pohodě,CYKY je horší. Všiml jsem si,že hůře jdou staré kabely,proč nevím... Na odizolování žil mám kleště,jaké má Nonek.
Odizolovací nástroj na CYKYLO žádný speciální nástroj neexistuje. Jedná se o plochý vodč a jak už tu bylo zmíněno, jde spíše o šikovnost a vlastní udělátko. Na odizolování kulatého vodiče v krabičce používám toto nebo toto. Pro odizolování vodičů a na kompletní domovní instalaci si vystačím s tímto.
Na holení kabelů se za celá léta nejvíc osvědčil tenhle nůž kds.cz/...
vyzkoušeli jsme všechny možné, ale nakonec jsme stejně zase šáhli po něm a na holení jednotlivých drátů ty holící kleště s tím kolečkem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.