Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odizolovací nástroj na CYKYLO

Od: michald odpovědí: 17 změna:

Dobrý deň, existuje prosím nejaký špeciálny nástroj na odizolovanie káblov cyky-lo? Niečo s čím by sa dalo odizlovať vodič aj priamo v krabičke (je tam pomerne málo miesta a krabička má 4,5cm na hĺbku takže odizolovať kábel priamo pri jeho vstupe do krabićky ide dosť zle a mám strach, aby sa neporušila aj izolácia samotných žíl). Ďakujem

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Pouzivam nuz Jokari conrad.cz/... A tyhle kleste na jednotlive vodice conrad.cz/...
doplněno 25.02.21 15:28: Uplne nejlepsi je odizolovat kabel od vrchni izolace jeste pred tim nez ho nandam do krabicky, nemusim to tam potom pizlat.

hodnocení

4x

Nepoznam ziadny specialny nastroj na ploche ani okruhle kable, ak su v omietke a trcia do krabice. Osobne to robim opatrne skalpelom s vymennymi cepielkami.

hodnocení

4x
Nejlepsi je vyhnout se primo tady te situaci tim , ze pri sadrovani kabelu a krabicky si kabel obnazim na hotovo a nemusím se s tim pozdeji sr*t. Ne vzdy to jde a tak pouzivam zalamovak a nekteri si na tuto praci kupuji skalpely.

hodnocení

2x

Používám tento nůž, jde to s ním dobře při troše opatrnosti; jde to i tímto; a na odizolování žil kabelu toto. A pokud umíte...tak umíte; a pokud ne, nic nepomůže...ani praxe, i s takovými jsem se občas setkal...

doplněno 25.02.21 17:58:

Mohu doporučit tento typ kleští (od různých výrobců - rozdílná cena i kvalita), stříhání, odizolování, lisování dutinek...hlavně pro výrobce rozvaděčů MaR, i ovládací obvody silnoproudu...hlavně při používání vodičů CYA ...tady přehled

michald
hodnocení

Ďakujem, ten prvý odkaz na farnell nefunguje, môžete napísať názov toho produktu? Ďakujem

Oprava odkazu

Ten nuz vypada dobre. *palec*

hodnocení

1x

Speciální nástroj se jmenuje šikovnost + obyčejný odlamovací nůž

hodnocení

0x

Jokari (klasické s oročným nožíkem) je dobré tam kde se odizolovává s velkým místem, čili v podstatě rozvaděč. Na zbytek používám lámací nožík- malý, je to prostě o rutině a citu.

doplněno 25.02.21 21:33: knipex-eshop.cz/...
A na samotné vodiče používám štípací kleště knipex se zářezy pro odizolovaní vodičů..

hodnocení

0x

Nemám s tím problém a nepoužívám nic speciálního. Kabel si nechám co nejdelší,kdy jde ještě stočit do krabičky. Holím je až po omítkách,radši i po malování. Natáhnu ho,nastřihnu,chytnu do kombinaček jeden drát,zbytek do ruky a táhnu od sebe,v krabičce to přidržím palcem ke dnu. CYKYLo jde naprosto v pohodě,CYKY je horší. Všiml jsem si,že hůře jdou staré kabely,proč nevím... Na odizolování žil mám kleště,jaké má Nonek.

krtek6
hodnocení

0x

já jsem si kdysi kdesi koupil za pár korun takový ty...a teď se omlouvám elektrikářům za neodbronost...ty trhací kleště, kde se kolečkem nastaví průměr drátu co mají štípnout a pak po stlačení kleští to tu izolaci jen po obvodu skřípne jak zuby a pak se to tahem ven zdělá...

cdn.myshoptet.com/...

michald
hodnocení

Ďakujem za odpovede

hodnocení

0x

Odizolovací nástroj na CYKYLO žádný speciální nástroj neexistuje. Jedná se o plochý vodč a jak už tu bylo zmíněno, jde spíše o šikovnost a vlastní udělátko. Na odizolování kulatého vodiče v krabičce používám toto nebo toto. Pro odizolování vodičů a na kompletní domovní instalaci si vystačím s tímto.

michald
hodnocení

Ďakujem, ale toto: conrad.cz/...

vyzerá, že by šlo aj na ploché kabely, nie?

Na konci je malý břit na proříznutí izolace a mohl by se na ploché kabely použít. Já ho používám, když kulatý kabel v krabičce obkroužím, tak ho pak břitem podélně rozříznu. Ten plochý by se tím mohl podélně rozříznout.

zaseja
hodnocení

0x

Na holení kabelů se za celá léta nejvíc osvědčil tenhle nůž kds.cz/...

vyzkoušeli jsme všechny možné, ale nakonec jsme stejně zase šáhli po něm a na holení jednotlivých drátů ty holící kleště s tím kolečkem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]