Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Na kolik vyjde nová střecha?

Od: dndkd odpovědí: 7 změna:
Hoj
Cca 140m2 střecha
Na kolik by mohla vyjít u Firmy a na kolik Svepomoci?
doplněno 25.02.21 10:44: Pudorys obvodovych sten cca 15x6
Klasika sedlova
Vcetne tašky
Zatim bez izolace

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gazda1
hodnocení

0x

Co je to nová střecha?

Kolik bude stát nová např. Octavia? Odpověď: Cca 400 tisíc až 2 milióny.

gazda*

Střecha cca před 5 lety. Dům má zastavěnou plochu cca 130 m2. Dvě sedlové střechy do T (kolmo na sebe s úžlabím. jedna střecha sklon 35° a druhá 22°)

Dřevo, lazura na pohledové části, střešní tašky a materiál na kotvení k věnci vlastní. Zbytek materiálu dodali tesaři (fólie, hřebíky, vruty). Klempíř materiál (plechy, háky, okapy,..) + práce. K tomu ještě jeřáb. Demolice staré střechy svépomocí + nový věnec. Půlka stavby byla nová přístavba

Můj materiál už cenu přesně nevím.

Tesaři cca 40 tisíc za práci (krov, fólie, kontralatě, laťování a položení tašek).

Klempíř 28 tisíc (materiál + práce).

Jeřáb 5 tisíc.

Palubky a pohledové části trámu jsem natíral sám.

hodnocení

0x
Jaká plocha, jaký typ, jaký půdorys?
Kamarádka před 10 lety nechala komplet zrekonstruovat sedlovou střechu o pudorysu do L, plochou cca 130m² včetně vyrovnání obvodových zdí a věnců za 250000 kč.
Jámám podobný dům, letos možná také budu rekonstruovat, tak mne toto téma docela zajímá.

makk
hodnocení

0x

Můj odhad tak 600tis, samozřejmě záleží na spoustě věcí. Kalsická stanová střecha s pálenýma taškama bez izolace mě přišla před 5 lety na 400tis. Půdorysná plocha cca 100m2.

hodnocení

0x

To se nedá určit od boku. Záleží v jakém rozsahu to bude, jaký materiál a kdo to bude dělat. Zadejte si poptávku u firem. Když to budete dělat svépomocí, musíte být odborník, práce bude za hubičku, ale materiál bude nejspíš dražší než od firem, které mají slevy a nižší DPH.

asd1
hodnocení

0x

Obecně kolik stojí materiál tolik i práce, tj. svépomocí za polovinu. Když výhodně nakoupíš materiál tak materiál sundáš klidně o třetinu. Potřebuješ krytinu, folie, řezivo, izolaci atd. (izoluj nejlíp rovnou, dodatečně to jde hůř). Funkční střecha jde udělat i hodně levně (extrém krov z kuláčů ze samovýroby, na tom krajiny a lepenka.. A i drahá střecha může být nekvalitní tak že ti tam v dešti poteče kýbl za hodinu...

hodnocení

0x

Řešil jsem před čtyřmi lety,podobný barák,jako Gazda. Chtěl jsem to rychle a byla to jedna z mála věcí,na kterou jsem si netroufal. Nacenění několika firem a firmiček lítalo od 350tkč do 700tkč,ovšem nejdříve za dva roky. Nakonec jsem našel přes známého staršího tesaře - pokrývače,který mi to dal dokupy. Celkem to vyšlo 200tkč,všechno dřevo,hliníkové pásy,okapy. Ovšem co mi ten pán vykládal o tom,jak se střechy dělají a za jaké peníze - byl jsem rád,že ty předchozí firmy neměly čas... Když odcházel,ptal jsem se,jestli jeho číslo mohu dávat zákazníkům,přímo mi to zakázal...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]