Nejste přihlášen/a.
Co je to nová střecha?
Kolik bude stát nová např. Octavia? Odpověď: Cca 400 tisíc až 2 milióny.
Střecha cca před 5 lety. Dům má zastavěnou plochu cca 130 m2. Dvě sedlové střechy do T (kolmo na sebe s úžlabím. jedna střecha sklon 35° a druhá 22°)
Dřevo, lazura na pohledové části, střešní tašky a materiál na kotvení k věnci vlastní. Zbytek materiálu dodali tesaři (fólie, hřebíky, vruty). Klempíř materiál (plechy, háky, okapy,..) + práce. K tomu ještě jeřáb. Demolice staré střechy svépomocí + nový věnec. Půlka stavby byla nová přístavba
Můj materiál už cenu přesně nevím.
Tesaři cca 40 tisíc za práci (krov, fólie, kontralatě, laťování a položení tašek).
Klempíř 28 tisíc (materiál + práce).
Jeřáb 5 tisíc.
Palubky a pohledové části trámu jsem natíral sám.
Obecně kolik stojí materiál tolik i práce, tj. svépomocí za polovinu. Když výhodně nakoupíš materiál tak materiál sundáš klidně o třetinu. Potřebuješ krytinu, folie, řezivo, izolaci atd. (izoluj nejlíp rovnou, dodatečně to jde hůř). Funkční střecha jde udělat i hodně levně (extrém krov z kuláčů ze samovýroby, na tom krajiny a lepenka.. A i drahá střecha může být nekvalitní tak že ti tam v dešti poteče kýbl za hodinu...
Řešil jsem před čtyřmi lety,podobný barák,jako Gazda. Chtěl jsem to rychle a byla to jedna z mála věcí,na kterou jsem si netroufal. Nacenění několika firem a firmiček lítalo od 350tkč do 700tkč,ovšem nejdříve za dva roky. Nakonec jsem našel přes známého staršího tesaře - pokrývače,který mi to dal dokupy. Celkem to vyšlo 200tkč,všechno dřevo,hliníkové pásy,okapy. Ovšem co mi ten pán vykládal o tom,jak se střechy dělají a za jaké peníze - byl jsem rád,že ty předchozí firmy neměly čas... Když odcházel,ptal jsem se,jestli jeho číslo mohu dávat zákazníkům,přímo mi to zakázal...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.