Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem diskutujícím,
rád bych se zeptal na následující. Mám doma klasické parkety, které už jsou na konci své životnosti. Pod námi bydlí občas docela hluční sousedi. Přemýšlím nad pvc linem do obýváku a kobercem do ložnice. Chtěl bych se zeptat, zda existuje nějaké řešení, které by pomohlo alespoň částečně utlumit zvuky od sousedů bydlících pod námi. parkety mohu znehodnotit, čili klidně i použít lepidlo. Díval jsem se kupříkladu na podložky floorwise pod koberce. Ale všude se uvádí pouze kročejové utlumení zvuku od nás k sousedům pod námi. Nevím, zda tato podložka utlumí i zvuky směřující od sousedů k nám, či zda existuje nějaké jiné řešení. Samozřejmě bez zásahu do stavebních úprav.
Díky všem přispěvatelům za odpovědi.
Nedávno byl v televizi Jaroslav Sedláček, co má firmu Podlahy /?/ na podlahové krytiny a koberce. Předváděl nějaké řešení podobné situace. Tehdy mne to zaujalo právě kvůli panelákovému odhlučnění, tak jsem si uložila kontakt. Napište mu ten svůj dotaz, má přehled i o cizích materiálech. jarsedlacek@seznam.cz
Jinak já to nejvíc slyším ve stoupačkách...
To pomoze minimalne, zvuk sa siri aj stenami. Ako spravne pisete, opatrenia u vas pomozu len susedom, budu menej pocut naprikald chodenie v opatkoch po parketach. Riesenie existuje, museli by ste oblozit vase steny, spravit predstenu z akustickeho sadrokartonu, pod to specialne a drahe pohltive izolacie ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.