Nejste přihlášen/a.
Na odhad ceny potrebujem plan bytu - podorys s vyznacenim svetiel, zasuviek a velkych spotrebicov (pracka, umyvacka, sporak ...) Dalej predstavu o vypinacoch a zasuvkach - aky vyrobca, aky modelovy rad.
Tahat to po povrchu, ak je stena z tehal je hnus. Cenu ovplyvnuje aj rozsah stavebnych prac ako sekanie, vrtanie, oprava omietok, malby ...
Oslovte zopar firiem v okoli, dajte im podklady, ake pytam ja a dostanete ponuky.
může použít lišty KOPOS co se montují k zemi, jsou na to i zásuvky...lišty se dají i oblepit třeba kobercem, noa podle spotřeby si spočítá co dá za lišty, a kolik bude potřebovat jakého kabelu a vynásobí cenou a má náklady, kolik bude stát montáž se dozví od elektrikáře..
Mohu se zeptat na případná úskalí***úskalí třeba to, že vše bude jen na obvodových stěnách, nedostanete se do příček, pokud nechcete lišty, byť třeba ozdobné v bytě. Jak udéláte světla ve stropech? Přes půdu?
a orientační cenu*** Cena může být velice rozdílná, která Vám jako laikovi nic nesdělí. Když bez podrobností o Vašem domě a Vašich požadavcích napíšu 100.000, pak přijde pan Bergr a řekne 200.000, přijde pan Gumidek, řekne 300.000, tak stále nic nevíte, ale všichni se vejdou do svého limitu, ale Vy nebudete mít vše co třeba požadujete,.
Já se zase zeptám, proč to takto chcete? Lišty na fasádě schováte?
Robil som to takto na vlastnej chate : prevrtal diery na vonkajsiu stranu, natiahol kabel a potom slo zateplenie. To je snad jediny pripad, ked to ma zmysel, pokial tie listy na fasade zakryte nebudu, po par rokoch ich UV luce znicia.
Jen se přidám do diskuze a zároven mám dotaz.Příští týden začínáme shodou okolností dělat komplet nové elektr.rozvody v jednom domě.3+1 a chodba a předsín.Samozřejmě cena pánovi co se ptá nic neřekne.
Mohu mu jen poradit at si opravdu vezme jak tu rádci radí co nejvíce firem na vypracování nabídky.Já měl opravdu při stejné dispozicia zadání značné cenové rozdíly.Chápu že všichni to nebudou mít za přesně stejnou cenu ale ty rozdíly byli velké.
6 firem : jedna cena 95 000,další firma 62000,další 55 000,dvě firmy za 35 000 a jedna za 30 000.
Chci se ale zeptat zdejších borců je ze sekání velký bordel? Vubec nemám představu na co se mám připravit(cihla,škvárové tvárnice)...prý je to tragedie.
Staré rozvody jsou v trubkách bylo mi řečeno všemi že to se vubec nepoužije (nevím proč) max jen k lustrům
Díky
a hlavně ten bordel nevysávat, nebo bude i tam kde se ještě nedostal...navlhčit a zamést jak to dělaly babičky na zápraží..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.