Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtok ze sprchy

Od: sprchovar odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, budu měnit sprchový kout s prasklou sprchovou vaničkou. Při té příležitosti bych rád vyřešil odtok vody, který byl při sprchování pomalý a nezřídka jsem musel čistit i zvonem. Všiml jsem si, že původní odtok je řešený přes flexi hadici a asi nemá ani dobrý spád. Možná bych to měl vyřešit vyšší pozicí nové sprchové vaničky, ale zatím se mi nedaří najít spchovou vaničku s vyšším čelním krycím panelem, zdá se mi, že všechny mají nožičky v obdobné výšce jen 10 cm. Obkladačky z koupelny nemám, abych spodek obložil místo použití krycího panelu. Protože s tím nemám zkušenosti, chtěl jsem se zeptat, jak byste tuhle situaci s odtokem vyřešili vy. Děkuji za všechny nápady.

Odtok ze sprchy
Odtok ze sprchy #2
Odtok ze sprchy #3

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

6x

Ty nemáš problém s výškou panelu, ale s výškou dna vaničky od podlahy a tu mají vaničky přibližně stejnou, musíš tu vaničku dát výš a obložit a nebo si nějaký panel nějak vyrobit.

hodnocení

3x
Vodu do kopca tiecť nenaučíte. Dno vaničky musíte umiestniť do takej výšky, aby zo sifónu bol správny spád. Vzniknutú medzeru obložte s doplnkovým dekorom alebo mozaikou. Tip: vaničku nainštalujte prípadne o 1-2 cm vyššie, aby ste mohli použiť celé dlaždice bez veľkého rezania. (Predpokladá to dokonale rovnú podlahu i inštaláciu. Inak je lepšie obklad mierne obrúsiť, aby nevznikla na jednej strane príliš široká špára.)
Pri príležitosti výmeny odporúčam tiež nahradiť ten vodorovný tobogán z 90° T-kusov a kolien za 45° odbočky a 45° kolená a v v rozmere DN 50 namiesto DN40. Podstatne s tým zamedzíte upchávaniu odpadového potrubia.

hodnocení

1x

Vanicku s krycim panelem 17cm vyrabi Teico, vanicka je akrylatova, ale neni to lity mramor. Nechejte si predelat odpady ve stoupacce, je to tam samy T kus a kolena 87st., pak to bude i lip odtekat. Novou vanicku dopojte bez flexibilu a s nizkym sifon Alcaplast. Tady je predni odnimatelny panei k vanicce. teiko.cz/...

hodnocení

0x

koupil bych si bytelnou vaničku a podezdil ji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]