Nejste přihlášen/a.
Dali jsme lino prý aby plevel neprorůstal a děti měly stále hezký písek
jen mi nějak nedošlo, že když zaprší, tak bude místo pískoviště bazén
trochu více jsem si vynadala, písek zase vyházela, lino vytáhla, natáhla textílii a když občas něco proroste, tak se to vytrhne
Zdravím. Až vyřešíte podklad pod pískoviště, bude potřeba ještě vyřešit přikrytí pískoviště, pokud si tam mají hrát děti. Pokud necháte písek nezakrytý, budou tam chodit na záchod kočky z okolí, a to domácí, ale i ty toulavé. V posledních cca 10letech se mezi toulavými kočkami rozšířila (tuším, že se to jmenuje toxoplazmoza), což je vážná nemoc přenosná na lidi. U holčiček se pak projeví až v dospělosti tím, že nemohou otěhotnět nebo opakovaně potrácí. Školky a veřejná pískoviště jsou pod kontrolou hygieny a musí se pravidelně vyměňovat písek za nový. Z těchto důvodů se prodávají malá pískoviště typu "krabice" s víkem. Ida
@macek71 . Ida
Tak na tu "krabici"jsem se díval a asi ji objednám.Má to takové víko,kdy při otevření tvoří lavičku. cistedrevo.cz/...
nevycházím z údivu, na co se lidé ptají, takové triviality jsme za mlada neřešili, ale jinak, jak uvedeno výše, nějaká textilie
Nezlobte se,omlouvam se,že jsem vás urazl svým dotazem.Všichni nejsme patrně tak,inteligentní jako vy.Musíte si najít fórum,které odpovídá vašim schopnostem.Já nemám problém si přiznat,že něčemu nerozumím a rád si nechám poradit od lidí,kteří se ochotně podělí o své zkušenosti. Já jsem možná lepší ve svém oboru ( ikdyž asi určitě ne.Vy budete rozumět všemu) ,ale nebudu někoho hanit,vysmívat se.Přeji vám hezký den a děkuji za váš názor
neměl jsem v úmyslu vás zesměšnit nebo urazit, netušil jsem, že jste tak moc citlivý, omlouvám se
Nic se nedeje,jen tak nejak nemam posledni dobou rad ,lidi, co jsou "chytri,arogantni a sprosti" za klavesnici.Kdyz chci poradit,tak poradim.Kdyz mi nekdo prijde hloupy,tak se nevyjadruji.Muj obor jsou turbiny.Pokud se nekdo zepta na neco z tohoto oboru,tak mu rad odpovim.Ale nebudu psat,ze to jsou dotazy... Ale je to jedno,lidi si vetsinou udelaji obrazek sami.Hezky den preji
Pár centimetrů oblázků jako drenáž s odvodem mimo obvod pískoviště, na to trošku písek na zarovnání do roviny, (nebo prostě malá vrstva písku na podložení dlaždic do roviny) na to obyčejné placaté dlažice, stačí i staré použité, a na to normálné písek. Funguje to jako drenáž, nepolezou do toho ze země žížaly ani to hned neproroste bejlím, různý plevel začne růst spíš ze semínek, která tam napadají s deštěm nebo nafoukané větrem
Pískoviště - říční písek je čistý, děti .se neupatlají, dá se prosívat sejtkem, jsou v něm oblázky a různě barevné a velké kamínky, ale nedá se z něj stavět hrady, dělat do hromady tunely, ani dělat bábovičky, nebo blátíčko když děti vaří kaši - ty se dělají nejlépe z kopaného. Kopaný je spíš hlinitý, tmavší, žlutější nebo do oranžova, říční světlý, bělejš, sypký.
Obvod stačí z prken bez hřebíků a třísek. Pískoviště se obvykle nemusí zakrývat, když naprší, písek je přirozeně vlhký a dá se z něj stavět hrady a bábovičky. Ale běda, jestli máte v sousedství kočku! V tom případě se pískoviště musí celé zakrývat vhodnou plachtou. Neptejte se proč, to ví každý, komu chodí kočky na zahradu a do písku na záchod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.