Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí někdo, jak zapojit Stykač HDO pro bojler
měl jsem jiny a tenhle je jinak popsán. a uspořádán.
Elektrikář bohužel nemá čas z důvodu vytíženosti a daleké dopravy na chatu.
Pokud by byl někdo ochoten mi poradit, tak budu moc rád dekuji
A1 patří na jistič 2A a dále na jednu s Fází v rozvaděčí.
A2 patří na ovládací nulák co vede bez odboček či přerušení k HDO.
Tímto se ovládá cívka
Kontakty 1 a 2 jdou mezi jistič 16A a bojler (Hlavní fáze pro spirálu bojleru).
...
Sám mám s páčkou, abych ho mohl zapnout i mimo sazbu. Na distributora z vysoka...ru
Je teda faktem, že potřebu páčky mám jen v době, kdy se nás sejde celá rodina a je velký odběr. Třeba přes Vánoční svátky. Jinak stačí.
A fotku aktuálního zapojení nemáte? Mimochodem myslím že správně by tam neměl být stykač, který lze ručně zapnout. Musí být zajištěno blokování spotřebiče v době vysokého tarifu.
A1 a A2 je cívka stykače, na jednu stranu přijde trvalá fáze, na druhou stranu spínaná nula z HDO (libovolné pořadí).
Kontakty 1 a 2 jsou silové, na 1 připojíte přívod z jističe pro bojler, na 2 zapojíte vývod k bojleru.
Zabranit rucnemu zapnutiu distributor nema ako. Na vas domovy rozvadzac so stykacom nema dosah, je to vas majetok a nema tam preco liezt. Nema to ani vyznam, naco by by bol stykac bez packy, ked si mozem vedla dat prepinac a namiesto signalu z HDO tam poslat N, cim stykac zopnem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.