Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schéma zapojení HDO stykače

Od: jenda2* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, poradí někdo, jak zapojit Stykač HDO pro bojler

měl jsem jiny a tenhle je jinak popsán. a uspořádán.

Elektrikář bohužel nemá čas z důvodu vytíženosti a daleké dopravy na chatu.

Pokud by byl někdo ochoten mi poradit, tak budu moc rád dekuji

Schéma zapojení HDO stykače
Schéma zapojení HDO stykače #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

A1 patří na jistič 2A a dále na jednu s Fází v rozvaděčí.

A2 patří na ovládací nulák co vede bez odboček či přerušení k HDO.

Tímto se ovládá cívka

Kontakty 1 a 2 jdou mezi jistič 16A a bojler (Hlavní fáze pro spirálu bojleru).

...

Sám mám s páčkou, abych ho mohl zapnout i mimo sazbu. Na distributora z vysoka...ru *smich*

doplněno 22.02.21 17:25:

Je teda faktem, že potřebu páčky mám jen v době, kdy se nás sejde celá rodina a je velký odběr. Třeba přes Vánoční svátky. Jinak stačí.

hodnocení

3x

A fotku aktuálního zapojení nemáte? Mimochodem myslím že správně by tam neměl být stykač, který lze ručně zapnout. Musí být zajištěno blokování spotřebiče v době vysokého tarifu.

A1 a A2 je cívka stykače, na jednu stranu přijde trvalá fáze, na druhou stranu spínaná nula z HDO (libovolné pořadí).

Kontakty 1 a 2 jsou silové, na 1 připojíte přívod z jističe pro bojler, na 2 zapojíte vývod k bojleru.

Čím dál víc distributorů dneska v ceníku stírá rozdíly mezi levnou a dražší sazbou. A pokud tam rozdíl je, už to zdaleka není trojnásobek jako za starých časů. Takže se stykač s možností ručního sepnutí hodí. Volali mi z Centropolu, že Čez tak ceník upravil a oni na to musí reagovat aby jim lidi neodcházeli ke konkurenci takže se dá čekat, že to bude za chvíli u všech.

Já to chápu, jen říkám, že je to v rozporu s podmínkami distributora.

Zabranit rucnemu zapnutiu distributor nema ako. Na vas domovy rozvadzac so stykacom nema dosah, je to vas majetok a nema tam preco liezt. Nema to ani vyznam, naco by by bol stykac bez packy, ked si mozem vedla dat prepinac a namiesto signalu z HDO tam poslat N, cim stykac zopnem.

@peter tomu nemá zabránit distributor, ale právě odběratel ;) že na to kašlete je vaše věc, ale já tady nebudu radit v rozporu s podmínkami :)

jenda2*
hodnocení

Děkuji mockrát za pomoc. Stykač už je zapojený.
Přeji pěkný zbytek dne Jenda

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení hdo

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]