Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci provést zateplení staršího domku.
Umí mě někdo spočítat a poradit tloušťku izolantu tak aby´nebyl problém s rosným bodem? Říkal jsem si že bych zateplil vše polystyrenem EPS 70F tl. 12cm a sokl perimetrem tl.10cm
Obvodové stěny jsou z cihel plných tl. 45cm, štítové stěny z cihel plných tl.15cm (se ztužujícími sloupky tl.30cm)- ke štítovým stěnám bude ještě zevnitř přizdívka z ytongu tl. 15cm.
K tomu je můj druhý dotaz - má někdo zkušenost s prokotvením stávající štítové stěny a ytongové přizdívky z důvodu zvýšení stability štítu? Nějaké nápady mám, ale třeba je něco elegantnějšího
Předem moc děkuji za odpověď
Petr
Určitě už to tady někde je,ale pro jistotu 2odkazy na kalkulačky : stavba.tzb-info.cz/... chmi.cz/...
Na přesná výpočet je třeba více informací, ale doporučil bych 20 cm při dnešních nízkých cenách, a pak ještě položit dotaz zde: mpo-efekt.cz/...
a další, pak porovnat názory
tak si přemýšlím, jak jsou na tom domy zateplované před 15, 10, 5 lety, berme že plná zeď 45 cm je taková celkem běžná a to se zateplovalo 5, pokrokoví třeba dali 8, maximalisté 10 cm. Co tedy dělají jejich domy, zdi, vlhnou, plesniví? Proč dnes 20 cm? Dnes výpočet určí třeba 15, před lety se výpočty nedělaly? Nebo normy jsou o tolik přísnější?
Alfe .. . jen obecně, dnes jsou opravdu přísnější normy a k 45cm dutinové cihle se běžně doporučuje 10cm polystyrenu,a te abych nekecal možná i víc. Prostě ANO normy na požadovaný tepelný odpor zdiva (pro novostavby) jsou o dost přísnější. Zásadní změna byla někdy kolem roku 2007 nebo 2008. Toby M.C. mohl znát líp.Já jen z doslechu .
zcela zodpovědně a správně by vám měl odpovědět projektant pozemních staveb, který by měl zhodnotit celkovou situaci stavby a provést fundovaný výpočet, ne od stolu, ale na základě obhlídky a posouzení domu.! Zadarmo to není, bohužel. Myslím, že nezáleží jen na tl. zdi, ale i celkové situaci domu (půdorys a pod). Zeptal bych se v projekcích jestli do udělají za cca 5000 (možná trochu víc)? to bych zato ai obětoval.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.