Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konec smlouvy a koronaviru

Od: barboralastovk odpovědí: 15 změna:

Dobrý den mám dotaz, díky koronaviru jsem přišla o zaměstnání a nemohla jsem platit nájem. Teď 28.2.2021 mi končí smlouva a majitel mi ji již neprodlouzi. Chtěl po mě ať mu pošlu nájem za Leden a Únor a že mi ji prodlouží, ale jelikož jsem sama a mám dítě na stridavou péči tak jsem ty peníze nesehnala, ale poslala jsem mu aspoň teď v únoru aspoň naky peníze,on ví že nemám nikoho a v jaké jsem situaci. Přesto mi oznámil že 25.2.2021 mu mám odevzdat byt a klíče. Nemám momentálně kam ani jít a ani peníze na jiné bydlení a ani věci nemám kam dát. Nevím co dělat a zda on to takhle může řešit? Prosím poraďte mi co mám dělat? Dekuji
doplněno 21.02.21 00:22: Děkuji za odpovědi, ale špatně jste mě pochopili stim že já praci mám, ale momentálně můj plat není tak vysoký jako byl,díky koronaviru. A mezi tím jsem mu nake peníze poslala, jen jsem neměla tolik. Zajímá mě zda mi musí dát naky čas na to si sehnat jiné bydlení když mi to že mi již smlouvu neproslouzi oznámil týden před koncem smlouvy. Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

7x
Nevim kde to zijete, ale u nas je tolik prace, ze pokud se clovek dostane do potizi, tak neni problem jit delat aspon docasne nejakou opicarnu. Pokud se ovsem chce..
jabraka*

Moje vnučka sama s dvěma dětmi si požádala o práci v pečovatelském ústavu starobním.Je to hrozná práce.Ale peněz má dost.

JB

ladis*
hodnocení

5x

odpověď zní: ano může tě vyhodit s koncem smlouvy na hodinu... můžeš jít na ubytovnu, věci dát do skladu anebo prodat.

Bohužel když mu dlužíš a on ví, že nemáš peníze, práci a ani nikoho, kdo ti pomůže, tak proč by ti měl smlouvu prodlužovat? Na prodloužení smlouvy není žádný nárok. Pokud byla cena dobrá v místě a čase, tak beztak bude chtít zdražit alespoň o inflaci (3,2%) a nebude chtít někoho nesolventního si uvázat na rok a hlavně, když chceš smlouvu prodlužovat, tak to máš udělat ideálně 3 měsíce *) před koncem a musíš hlavně PLATIT včas. To každý pronajímatel ocení.

On už někoho má? A kolik má od tebe kauce? A ty nejsi schopna si zařídit práci, brigádu, příspěvek na bydlení nebo doplatek či hmotnou nouzi, nebo sehnat přítele nebo spolubydlící?

*) § 2233 NOZ

(1) V době tří měsíců před skončením nájmu, je-li stranám den skončení nájmu znám, umožní nájemce věci, která má být znovu pronajata, zájemci o nájem přístup k věci v nezbytném rozsahu za účelem prohlídky... tedy správný pronajímatel už 2-3 měsíce před koncem zjišťuje a shání... Dobré vědět!

doplněno 21.02.21 02:16:

NEMUSÍ dát žádný čas! Vy rok víte dopředu, kdy SKONČÍ smlouva!

vy ani neumíte číst, co jsem Vám napsal!

a neumíte ani napsat částku, kolik dlužíte (to asi nebude půl nájmu) a kolik je kauce a také se stále VYMLOUVÁTE, na přítele, na koronu!

Tohle 10 hodinové video je o Vás pro Vás, normálnímu stačí 20 vteřin, pro Vás 10 hodin !

RADA JAK Z TOHO VEN : sežeň prachy a jdi se omluvit a dohodni prodloužení výměnou za okamžité doplacení.

Bude to levnější, jak se stěhovat. Šance na úspěch 75%.

doplněno 21.02.21 02:18:

NEMUSÍ dát žádný čas! Vy rok víte dopředu, kdy SKONČÍ smlouva!

vy ani neumíte číst, co jsem Vám napsal!

a neumíte ani napsat částku, kolik dlužíte (to asi nebude půl nájmu) a kolik je kauce a také se stále VYMLOUVÁTE, na přítele, na koronu!

Tohle 10 hodinové video je o Vás pro Vás, normálnímu stačí 20 vteřin, pro Vás 10 hodin !

RADA JAK Z TOHO VEN : sežeň prachy a jdi se omluvit a dohodni prodloužení výměnou za okamžité doplacení.

Bude to levnější, jak se stěhovat. Šance na úspěch 75%.

ps: proč máte odevzdat klíče 25. když nájem končí 28.? To už nic v kauci nezbylo co?

hodnocení

5x

Samozřejmě 28.2. skončí smlouva a nejpozději v ten den jste povinna odevzdat byt. Doklad o předání bytu si nechte od majitele podepsat. To jste přece celou dobu věděla a měla jste dost času sehnat si nové bydlení. Ale jednodušeji: kde bydlíte, kde pracujete a na jaké pozici, jaké máte vzdělání a jaký je váš věk? Možná se s tím ještě něco dá udělat, pokud ovšem máte zájem.

barboralastovk
hodnocení

Děkuji za reakci a vlastně teď píši na základě vašich otázek a vážně jsem to nečekala,no takže o mě... Nemohla bych vám napsat soukromou zprávu prosím? A kam? Děkuji moc hned napíši.

Tak napište na: belkama@email.cz

hodnocení

4x

Měl jsem podobného nájemníka, který měl dvě děti na střídačku. Složitě jsem ho dostával z bytu, až po výměně zámku. Výpově%d pro neplacení dostal vlistopadu. smlouva mu končila v prosinci a na začátku ledna jsem ho vystěhoval násilím. Neplatil, byt poničil, vyhrožoval, nadával, prosil.

Nelze pronajímat podobným nájemníkům, kteří nemají peníze.

ladis*

Oni je bohuźel z 80% (možná až 90%) nemají ne bez důvodu, ale proto, že že jsou nezodpovědní a líní.

hodnocení

3x
A jak by to majitel měl podle Vás řešit jinak?
Zkuste se vžít do kůže majitele a odpovězte mi.
Ano, má právo...a chci doufat, že ho bude mít i nadále.
barboralastovk
hodnocení

Já to chápu, ale jde o to že práci mám jen nemám teď tak vysoký plat. A nájem zvládám platit každý měsíc jen nedokážu dát nájem a k tomu dluh co mi tu způsobil přítel. Chápete... Děkuji za reakci
au1
ted se to lehko rika, ja vim, ale o prodlouzeni smlouvy jste se mela zajimat sama driv a necekat tyden pred koncem az vas majitel vylije. pokud mate praci, prijem, najem platite, zkusil bych se s majitelem domuvit na nejakych splatkach dluhu, plus mesicne platit pravidelne celej najem. pokud tohle nezvladnete, asi vam nezbyde fakt nic jinyho nez se zbalit a vystehovat.

hodnocení

1x

Poptejte se u různých charitních organizací. Azylový dům? Mohli by poradit něco dočasného levného než si najdete nové bydlení. Co třeba spolubydlení na dočasnou dobu?

barboralastovk
hodnocení

No taky dobrý nápad děkuji vám
ladis*

V azylovém domě bydlet nechceš. Navíc tam zaplatíš klidně 10 000 ani nemrkneš, za jeden pokoj. Společný sociálky. Asi jak kde.

pb®
hodnocení

0x
Pokuste se sehnat další práci. V dny kdy nemáte dítě dělat třeba 12-16 hodin, nebo někde noční. Pokud přijdete o bydlení, může se stát, že přijdete i o dítě. Někde na ubytovně vám dítě ve střídavce nenechají, pokud se prokáže, že lepší podmínky by mělo u otce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma koronavir

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]